Nravil Architects maakte dit ‘white line’ huis in Almaty, Kazakhstan zo eenvoudig mogelijk en tegelijkertijd toch interessant. Het gebouw is gelegen in een landschap van unieke schoonheid. Het hoofddoel was het project te verwezenlijken zonder het natuurlijke landschap te beschadigen. Er waren minimale opgravingen bij de bouw van het huis, aangezien het huidige reliëf van de site perfect was. Het huis staat op palen. Het frame van het huis is een betonnen structuur, die van buitenaf is geïsoleerd en vervolgens bedekt met een flexibel, glad kalkgips. De buitenkant van het huis is zo gebouwd dat de lijn er langs elke kant anders uitziet.

Het interieur heeft dezelfde kleur en voorkomen als het exterieur, met de nadruk op de ernst en eenheid van het huis. Het interieur van het huis is eenvoudig. De monochromatische witte kleur maakt het gevoel van ruimte maximaal en gaat de bewoners nooit lastigvallen. Het voelt schoon, relaxed en comfortabel. Panoramische energiebesparende ramen aan beide kanten van het huis roepen een gevoel van volledige openheid en privacy met de natuur op. Het glas heeft een extra reflecterende eigenschap van buitenaf om bomen en wolken te reflecteren, zo komt het huis zo veel mogelijk samen met de omgeving. Ziet u uzelf in de ochtend al een koffie drinken op het balkon, genietend van het panoramische uitzicht op de horizon en de frisse, zuivere lucht?