De klanten woonden in een huis dat al reeds op het terrein stond, maar moesten het volledig herbouwen om aan hun eisen te voldoen. De site op Glen Avenue in Higgovale staat in een noordelijke richting, met zijn grenzen naar het zuidoosten. Hoewel de windomstandigheden taai zijn, kan de inrichting door de matige helling van het terrein worden aangesloten op verschillende niveaus van de tuin.

De klant heeft Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects aangewezen om het ontwerp van het nieuwe huis te voltooien. De klanten volgden dapper het advies van hun architect om volledig te beginnen van een schone lei. Er werd vertrouwd op de ruwheid van ongeblust beton en eik in combinatie met aluminium schuifdeuren. Deze openheid wordt verder versterkt door glazen leuningen om de grenzen van interieur en exterieur te vervagen.