Dit project ligt in Alentejo, Portugal ongeveer 10km in het binnenland van de Atlantische Oceaan. Het rurale gebied heeft een heuvelachtig landschap en is bedekt met mooie oude kurkeiken. Het klimaat is er mild en droog. De primaire bedoeling hier is om een afgelegen tuin te creëren. De omliggende muren zijn maximaal vijf en een halve meter hoog om de nodige schaduw te leveren. Er is een woestijnindruk gemaakt, droog, steenachtig en stoffig. 

Alles is gebouwd uit licht roodachtig in situ beton. Toch is het karakter van het complex grotendeels bepaald door de omliggende muren die een indruk van bloemblaadjes creëren, open of dicht naar de lucht toe. De woonruimtes zijn onzichtbaar voor de buitenkant en zijn uitgestrekt over één grote gelijkvloers. De woonkamer bevindt zich op de noord-zuid as en kijkt uit over het zwembad. Een lange gebogen lang laat de bewoners terugtrekken in de schaduwen en in de introverte privékamers.