De architectuur van de ondergrondse gebouwen werd ontworpen door Aristides Dallas en Afroditi Michail. Ze is gebaseerd op het verwijderen van de grond uit een gedeelte van de rots; het creëren van een inkeping in het land als het ware. De architecturale aanpak van deze twee residenties wilt een gevoel van introversie ontwikkelen, identiek bij beide woningen. Omdat ze tegenover elkaar ontworpen zijn, biedt dat toch een grote privacy.

Op deze manier bestaat het ontwerp uit verschillende niveaus. Aanvankelijk is er die grondlaag, beton onmiddellijk gelegd op de harde rotsgrond. Daarna zijn de privéruimtes gevormd. Bij wijze van spreken werden er dozen van wit pleisterwerk morfologisch verwerkt in de Cycladische architectuur. Dit zijn voornamelijk de slaapvertrekken en zijn wijselijk gericht op het uitzicht. Ten slotte bestaat het derde niveau uit verticale gaten naar de grond die dienen als lichtbronnen.