Bora Headquarters is een residentie en werkruimte in één, ontworpen door SAOTA. Het is het eerste afgewerkte project van het Zuid-Afrikaanse architectenbureau op Mallorca en weerspiegelt de open en lichtrijke architectuur waar SAOTA bekend om staat, maar getuigt eveneens van een hedendaagse kijk op de typische architectuur van het Spaanse eiland.

Met uitzicht op de populaire, mondaine haven- en badstad Port d’Andratx gaat deze ‘resort-style’ residentie gaat volledig op in het omliggende landschap dankzij de uitgestrekte vorm en de natuurlijke materialen. De lineaire vorm wordt enkel onderbroken door groene oases en een ‘infinity pool’ die de volledige lengte van het huis volgt, benadrukt de ruimtelijkheid en het uitgestrekte zicht van op de vele terrassen. De architectuur is een mix van hedendaagse elementen en regionale invloeden. Er werd gekozen voor een mix van pleister, steen, houden pergola’s en luiken, aluminium en grote glaspartijen. Die laatste zorgen voor een optimale ervaring van de natuurlijke lichtinval.

Voor het interieur werkte SAOTA samen met de Zuid-Afrikaanse studio ARRCC en de designers van het lokale Revualta y Stahn (RyS) Arquitectos. De verschillende ruimtes werden bemeubeld met stukken van onder meer Minotti, Giorgetti, Poliform, Molteni & Co., Pierre Cronje en Paola Lenti. Deze werden aangevuld met diverse kunstobjecten uit de privécollectie van de eigenaar. Dankzij het neutrale, frisse kleurenpalet is het resultaat een verbazend samenhangende, persoonlijke en rustgevende residentie die zowel comfort als elegantie uitstraalt.