Vakantiewoningen voor eigenaars die van een minimalistische uitstraling houden worden vaak teruggebracht tot de essentie van beton, hout, en met veel wittinten. Daar is uiteraard niets mis mee, maar deze woning in Brazilië toont aan dat het ook anders kan. Warmer, met aardse kleuren en enorm veel respect voor het omringende eco-systeem.

Praktische indeling

De woning werd op vraag van de eigenaars ingedeeld in twee 'leefhelften'. Aan de ene kant zijn er vier gastenkamers voorzien, en aan de andere kant bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en de living. Speciaal in deze laatste zijn de glijdende wanden die in de muren teruggevouwen kunnen worden, zodat men ten volle van het terras kan genieten.

Decoratie: mix van kunst en warme materialen

Zitelementen in fellere kleuren, keramiek van Picasso en Burle Marx, houtdesign en Nepalese tapijten vormen een warme, doorleefde mix die mooi tegengewicht geeft aan de eerder monochrome bouwstijl. Het geheel: een gezellige, persoonlijke woning die een mooi bewijs is van hoe hedendaags wonen ook warmte kan uitstralen.

Laat je inspireren!

Bron: freshome.com

Foto's: Fernando Guerra