Vaak wordt een verwaarloosde boerderij aan haar lot overgelaten, wachtend tot ze is weggerot en dan ooit, later met de grond gelijk gemaakt wordt. Maar heel af en toe komt er een creatieve geest langs die doorheen de ruïne een pareltje meent te herkennen en die de boerderij in al haar eer herstelt. Dat is wat er is gebeurd in het Nederlandse dorpje Sprundel, vlak over de grens, bij Roosendaal. 

De mensen die de boerderij met koeienstal, opslagschuur en een kleine woning hadden gekocht lieten ze renoveren door architect Joep Van Os. Hun wensen waren niet de minste.
Een nieuw uitzicht op het omringende landschap, een uitzicht op de sfeervolle originele enorme metselwerk binnenmuur, behoud van de houten spantconstructies en dat allemaal in een heerlijk huis met een ruime woonkamer, keuken, badkamer, werkkamer en slaapkamers. Meer moest dat niet zijn.

De bewoners waren ook voor deze boerderij gevallen omwille van de sfeervolle originele metselwerk binnenmuur en het uitzicht op de omgeving. Dat was in elk geval hun vraag, want in die oude boerderijen was nauwelijks lichtinval. Hoge muren en bijna geen ramen.

De oude stal werd door Van Os omgebouwd tot een woonkamer met een open woonkeuken, boekenkasten en een multifunctionele ruimte erbovenop. Bovenop deze kern is er rondom overzicht op de woonkamer en omgeving. Een lange uitsnede in het dak in de achtergevel zorgt voor veel licht, lucht, sfeer en uitzicht op de landerijen. De zonwering houdt in de zomer de warmte buiten en laat in de winter de warmte binnen.
Het gehele pannendak is vernieuwd, de buitenmuren zijn hersteld, net als de vloer beneden en de houten gevelbekleding aan de buitenzijde.

De oude metselwerk muur is de absolute blikvanger in deze boerderij. Het contrast met de strakke woonbeton vloer is opgevangen door een oude stukwerk plint. Een warme sfeer met strakke details.
Het witte volume met kookeiland, kastenwand, trap en studie staat centraal in de boerderij. Achter de kastenwand loop je via een stalen trap naar de studie erboven. Betonnen sokkels beschermen de onderkanten van de houten spanten. Verlichting bij de houten spanten accentueert de structuur van de houten balken. Het plafond van de woonkamer, en ook de houten spanten, zijn bijna  acht meter hoog en zorgen voor veel sfeer.

Het kookeiland geeft een heerlijk uitzicht van om en bij de acht kilometer op de omliggende landerijen.
Boven staat een vrijstaand Corian-bad  precies tussen twee oude spanten. Een groot dakraam geeft veel licht op het bad. Alles klopt aan dit huis. Dit is heel, heel mooi.