Een nieuw jaar, een schone lei. Met een verse kalender onder de arm, vroegen we onze partners naar een terug- en vooruitblik op hun projecten, en een stand van zaken. 

Eric Kuster Metropolitan Luxury is een Nederlands Interieurontwerper met een eigen verfijnde stoffen- en meubelcollectie. We belden hem tussen zijn twee telefoontjes met de andere kant van de wereld even op. 

Wat is het project van afgelopen jaar waarop u het meest trots bent, en waarom?
We kunnen er helaas niet zomaar eentje uitpikken. De meeste van onze projecten zijn ook top-secret. Maar wat ons dag na dag drijft, is dat we tot nog toe elke klant blij hebben gemaakt. En daar zijn wij heel trots op.

Waar kijkt u dit jaar op professioneel vlak bijzonder naar uit? Wat zijn de ontwikkelingen naar de toekomst?
We werken steeds meer voor buitenlandse klanten en gaan graag verder op dat elan. En we houden van uitdaging. Dus we nemen graag ook zeer complexe projecten aan.

Wat zou u binnen uw branche graag eens realiseren dat u tot nog toe nog niet hebt kunnen doen?
Afgelopen jaar mochten we een yacht inrichten. Het is dus nu niet onrealistisch om luidop van de interieurvormgeving van een privéjet te dromen. Of een privégym van het type David Barton, dat lijkt ons ook wel wat.

Wie is uw cliënteel doorgaans?
Dat is meestal de crème de la crème die speciaal gespaard heeft om een Eric Kuster interieur in huis te halen. 

Wat wenst u uzelf en uw (potentieel) cliënteel voor het nieuwe jaar toe, afgezien van een klassieker als 'een goede gezondheid'?
Die klassieker is absoluut niet uit de lucht gegrepen hoor. En we geloven ook graag dat dat de basis van een leven is waarop je geluk kan bouwen. En daarnaast, met de talloze conflicten wereldwijd, wensen we de mensheid graag wat meer wederzijds respect toe.

Om het met Aretha Franklin te zeggen: R. E. S. P. E. C. T. !