Villabouwer Elbeko uit Zele is een totaal-bouwfirma – van studiedienst tot afwerking – met 50 jaar ervaring. Na een voor hen drukke periode met Batibouw als klap op de vuurpijl, konden we Tim Schauwvlieghe in alle rust even spreken over hun reilen en zeilen.

Wat is het project van afgelopen jaar waarop u het meest trots bent, en waarom?
Diverse private woningen en villa’s. We zijn trots op elk project dat we opleveren. In verhouding is het bouwen van een woning of villa voor iedereen even belangrijk en een grote financiële inspanning. 

Mensen goed bedienen en levenskwaliteit bezorgen via het bouwen van hun nieuwe thuis geeft steeds een grote voldoening. 

Waar kijkt u dit jaar op professioneel vlak bijzonder nog naar uit? Wat zijn de ontwikkelingen naar de toekomst?
In onze sector speelt de toenemende complexiteit een cruciale rol doorheen het bouwproces. Het wordt steeds belangrijker om op voorhand alle onderdelen, gaande van ruwbouw tot technieken en finale afwerking, op elkaar af te stemmen.
Het is onze taak om deze diverse studies en onderdelen bij elkaar te brengen zodat de bouwheer finaal het gewenste eindresultaat op een professionele, vlotte en kwaliteitsvolle manier bereikt.

De druk van een in vele gevallen dalende koopkracht enerzijds, en een stijgende bouwkost anderzijds, zorgt er ook voor dat er steeds compacter gebouwd wordt.
Hierin zien we een opportuniteit door met onze geïntegreerde aanpak, waarin interieurarchitectuur een belangrijke plaats heeft, de bouwheren een betere woonbeleving te geven in een compacter geheel. 

Wat zou u binnen uw branche graag eens realiseren dat u tot nog toe nog niet hebt kunnen doen?
Een reconversie van een authentiek pand tot hippe, actuele en kwaliteitsvolle woongelegenheden lijkt mij zeker een leuke uitdaging. We hebben steeds een focus gehad op nieuwbouwprojecten. Gronden worden schaarser en er bestaan ook veel gebouwen met een rijke geschiedenis. Een dergelijke site omtoveren tot een tof wooncomplex mét hedendaags wooncomfort op alle vlak om op die manier een meerwaarde te geven spreekt mij aan.

Wie is/zijn uw belangrijkste zakenpartner/s?
Wij werken met tal van partners/onderaannemers samen voor de realisatie van onze projecten, elke partner groot en klein is daarin een belangrijke schakel. Projectontwikkelingen nemen we zelf in handen zodat we onafhankelijk zijn van externe zakenpartners.

Wie is uw cliënteel doorgaans?
Zeer divers, gaande van leeftijden tussen 35 en 70 jaar, zowel werknemers als zelfstandigen in alle sectoren. We richten ons op een cliënteel dat graag alles degelijk voorbereid heeft gekoppeld aan een duurzame uitvoering met kwaliteitsvolle materialen. 

Daardoor zijn we op het eerste zicht niet de goedkoopste speler op de markt. Bouwheren die echter inhoudelijk dieper op offertes ingaan zullen de verschillen opmerken en moeten vaststellen dat de goedkoopste prijs ook een beduidend mindere kwaliteit levert. 

Wat wenst u uzelf en uw (potentieel) cliënteel toe, afgezien van een klassieker als 'een goede gezondheid'?
Algemene levensvreugde en succes op zowel privé als zakelijk vlak. Ook dit zijn klassiekers maar dit heeft ook zijn reden. Je kan in alles een positieve of een negatieve kijk hebben. 

Indien je de zaken positief aanpakt is alles aangenamer en constructiever.

Constructiever…daar slaat u nagels met koppen. Bedankt!