Het perceel ligt aan de rand van het Żurawiniec reservaat, en het is omgeven door een dicht begroeid park in het zuiden en het westen.
Een helling van minder dan één verdieping vormt de voorste grens van het perceel.
Dergelijke terrein heeft het hele uitgangspunt van het project bepaald.

Om een te steile afdaling naar de garage te vermijden, werd deze geplaatst op het dak van de woonruimte. Het woongedeelte werd zo ondergedompeld in het aflopende terrein. Dit maakt het huis gesloten vanaf de ingang, die zich in het oosten bevindt, en open voor het omringende groen uit het westen.
De functionele lay-out van het huis was ingegeven door de zon, de standpunten en de omgeving.

De indeling van het huis lijkt op de letter T. In een vleugel is er een woonkamer met een eethoek en een open keuken naar het omliggende park. De tweede vleugel staat hier loodrecht op, gedeeltelijk in de helling opgenomen. Er is ook een technische ruimte en een kleine gastenkamer.

De rest van deze vleugel bevat de dressing, de badkamer en de slaapkamer, die uitgeeft op de groene zijde. Deze oplossing liet het verkrijgen van een terras toe, zo volledig gescheiden van de buurman uit het noorden.

Een kleine patio met zicht op het venster van de woonkamer werd ontworpen om in de woonkamer de rijzende zon te kunnen zien. De patio muur is tegelijkertijd een ondersteuning voor de helling. Terwijl de garage geheel van hout (bouw en bekleding) werd gemaakt, bestaat het onderste deel van de woning uit beton. Betonnen muren zijn geconcretiseerd als sandwich: beton, isolatie, beton.

Het dak is bedekt met uitgebreide vegetatie van kruiden en steenminnende planten. De gevels werden aangekleed met lariks hout. Eiken bekleding werd gebruikt in het interieur.
Het huis is voorzien van mechanische ventilatie met warmteterugwinning en efficiënte vloerverwarming, volledig verzonken in de betonnen vloerplaat.