Estudio 111, uit Valparaiso Chili ontwierp voor haar client een buitenverblijf gebouwd in een plaats van rust, kalm en vredig, waar je het genot van een bevoorrechte omgeving kunt delen met familie en vrienden.

De residentie, met een metalen structuur en gips partities, wil zoveel mogelijk de esthetische en natuurlijke rijkdom van de omgeving behouden, en terwijl de kubieke volumes verheffen die het vorm geven op een tapijt van metalen frames en die worden gericht op de berg Campana op zodanige wijze dat alle ruimtes van de woning in directe communicatie met de omgeving staan. Het huis werd dusdanig ontworpen dat op het moment van binnenkomen, het zicht onmiddellijk getrokken wordt naar de grote ramen die, bijna als kunstwerken in een tentoonstellingsruimte, de schoonheid van het landschap in het oog doen springen.

Ondanks zijn 90 m2 oppervlakte is de perceptie van iedereen die de residentie binnenkomt die van een grote ruimte als gevolg van de breedte van de toegang, de oneffenheden van de ingang tot de gemeenschappelijke ruimte en het feit dat de ramen het plafond bereiken.

Buiten is het huis met hout bekleed en heeft het een houten scherm dat loopt vanaf het terras tot een groot deel van de achtergevel en dat stopt bij de ingang. Het volgt ieder die erdoor gaat en biedt bescherming. De houten totempalen fragmenteren het overtollige zonlicht in de ochtend en de weergave naar het achterste gedeelte van het huis.

Volgens de principes van energie-efficiëntie heeft het huis, naast opgehanging boven het grondniveau, wat de luchtcirculatie vergemakkelijkt, een dubbel dak dat voldoet aan hetzelfde doel, daarom wordt beschermd het ook door een luchtmatras eromheen die zelfregulering toelaat. Het tweede dak werd ontworpen om de vochtigheid van de omgeving en het regenwater dat wordt verzameld en opgeslagen in een stortbak voor huishoudelijk gebruik op te vangen.

Een middag regen, rust bij de open haard met een kopje thee en versgebakken koekjes, genieten van het uitzicht van de berg: de perfecte tijd...

Estudio 111, uit Valparaiso Chili ontwierp voor haar client een buitenverblijf gebouwd in een plaats van rust, kalm en vredig, waar je het genot van een bevoorrechte omgeving kunt delen met familie en vrienden.

De residentie, met een metalen structuur en gips partities, wil zoveel mogelijk de esthetische en natuurlijke rijkdom van de omgeving behouden, en terwijl de kubieke volumes verheffen die het vorm geven op een tapijt van metalen frames en die worden gericht op de berg Campana op zodanige wijze dat alle ruimtes van de woning in directe communicatie met de omgeving staan. Het huis werd dusdanig ontworpen dat op het moment van binnenkomen, het zicht onmiddellijk getrokken wordt naar de grote ramen die, bijna als kunstwerken in een tentoonstellingsruimte, de schoonheid van het landschap in het oog doen springen.

Ondanks zijn 90 m2 oppervlakte is de perceptie van iedereen die de residentie binnenkomt die van een grote ruimte als gevolg van de breedte van de toegang, de oneffenheden van de ingang tot de gemeenschappelijke ruimte en het feit dat de ramen het plafond bereiken.

Buiten is het huis met hout bekleed en heeft het een houten scherm dat loopt vanaf het terras tot een groot deel van de achtergevel en dat stopt bij de ingang. Het volgt ieder die erdoor gaat en biedt bescherming. De houten totempalen fragmenteren het overtollige zonlicht in de ochtend en de weergave naar het achterste gedeelte van het huis.

Volgens de principes van energie-efficiëntie heeft het huis, naast opgehanging boven het grondniveau, wat de luchtcirculatie vergemakkelijkt, een dubbel dak dat voldoet aan hetzelfde doel, daarom wordt beschermd het ook door een luchtmatras eromheen die zelfregulering toelaat. Het tweede dak werd ontworpen om de vochtigheid van de omgeving en het regenwater dat wordt verzameld en opgeslagen in een stortbak voor huishoudelijk gebruik op te vangen.

Een middag regen, rust bij de open haard met een kopje thee en versgebakken koekjes, genieten van het uitzicht van de berg: de perfecte tijd...