Het alleenstaande huis “Olion" ligt in een olijfboomgaard aangeplant in het begin van de 16e eeuw, op het Thassos eiland. Het L-vormige verblijf, met zijn functionele volumes duidelijk van elkaar gescheiden, ontvouwt zich in twee niveaus. De begane grond bestaat uit de éénvormige ruimte van het zitgedeelte en de keuken, een toilet en twee slaapkamers. De eerste verdieping bevat de hoofdslaapkamer met een en-suite badkamer.

De strakke lijnen van het gebouw die contrasteren met de biologische omgeving, creëren een landschap van ontspanning en welzijn.

Interne aandachtspunten en zichten zijn landschapselementen weergegeven door middel van een transparant en witgekalkt interieur, die zo de speciale relatie tussen gebouw en landschap voltooien.

De kleur wit, hout, grote openingen en het water-element worden gebruikt om het architecturale concept te verbeteren, en om een kader te scheppen dat harmonieus een Boheemse luxe belichaamt.

In een voortzetting van het interieur, vormen verschillende semi-buitenruimten een belangrijke bewoonbare oppervlakte gekenmerkt door de onmiddellijke nabijheid van de olijfgaard en het water. Alle buitenactiviteiten vinden plaats rond het zwembad, met verlichting en signalisatie gemaakt van lokale aardmaterialen. Intern, dragen aardse tinten, natuurlijke materialen, uniforme schone oppervlakken en etnische objecten bij aan de ruimtelijke persoonlijkheid, zonder te raken aan de esthetische zuiverheid van de omgeving.

 

photos: N. Vavdinoudis, Ch. Dimitriou, studiovd.gr