Neergestreken bovenop een rotsachtige Californische kustkaap in Laguna Beach reageert deze opvallende residentie direct op de wens van de opdrachtgever: een ontspannen beach house voor de hele familie, met uitzicht over de Stille Oceaan. De eigenaar wenste een comfortabele omgeving om met vrienden en familie te genieten van het uitzicht en de natuurlijke site. Het zachte kustklimaat maakte de naadloze overgang van interieur- en exterieurruimtes mogelijk.

Het ontwerp van Rockledge bestaat uit een hoofdwoning en een vrijstaand pension georganiseerd rond een reeks verbonden binnenplaatsen. Inheemse planten die tegen de droogte bestand zijn, vormen het bindweefsel tussen de verschillende buitenruimtes. Verborgen schuifdeuren en continuïteit van materialen, zowel binnen als buiten, helpen de grens tussen interieur en exterieur vervagen. De materiaalkeuze en vormgeving kwam tot stand door een verlangen om de oorsprong van de kleuren en texturen van de natuurlijke site weer te geven. Binnen- en buitenleven wordt georkestreerd door een balans van privacy, gemeenschappelijke ruimte en intimiteit. Kunst door Guy en Laddie John Dill, Odu Noger en Edward Lentsch bezorgen Rockledge een gevoel van meditatie, op een plek waar de oceaan en de hemel samensmelten.

Photos © Wohlner JEPhoto