The House in the Hill is een eenvoudige en toch complexe conceptuele residentiële oefening – slechts twee woonlagen aangebracht in het natuurlijke kustlandschap. De achteringang naar de residentie is ingegraven in de heuvel, terwijl de geheel glazen voorzijde een ongeëvenaard uitzicht op de kust biedt. De bouwconstructie is begraven in de heuvel, met diverse groenvoorzieningen op en rond de structuur – waardoor het een echt ‘House in the Hill’ wordt. De bedoeling van het ontwerp was om eenvoud te bereiken door middel van ingenieurswerk – ontworpen om een collectie van twee auto’s te presenteren via een stapelparkeergarage in het midden. Het living concept is volledig open, met enkel glas dat de garage van de woonruimte scheidt. Bovendien draagt het gebruik van monolithische vormen, materialen en licht in het interieur bij tot de tijdloosheid van de architectuur. The House in the Hill is een ware ode aan het kalme kustleven, met het idee dat minder meer is, en eenvoudig beter is.