Koh Russey, beter bekend als Bamboe Eiland, maakt deel uit van een kleine, betoverende eilandengroep in de Golf van Thailand op enkele minuten van de Cambodjaanse kust. Gedurende vele jaren stond er enkel een oude buitenpost van de marine, maar sinds kort bouwt Alila Hotels er een ecologisch vijf sterren resort te midden van de sublieme natuurlijke schoonheid.

Natuurvriendelijke luxe

De prachtige kustlijnen, dramatische landtongen, parelwitte zandstranden en tropische bossen worden omlijst door smaragdgroen water en een azuurblauwe hemel. In deze villa’s kun je op een ecologische manier ontsnappen aan alles. Privacy, natuur en de lokale gastvrijheid staan er centraal. De hedendaagse architectuur in de villa-gemeenschap is doordrenkt met Khmer cultuur en charme. Het ontwerp is een eerbetoon aan de plaatselijke ambachtslieden met behulp van lokale materialen en traditioneel vakmanschap. Het hart en de ziel van de nieuwe Cambodjaanse Riviera.

Het resort verspreidt zich over 6 hectaren en grenst aan twee baaien. De zuiderse baai heeft open water en een uitzicht over de horizon. De noordelijke baai kijkt uit over andere eilanden en het vaste land. De tuinen zijn weelderig met een grote variëteit aan inheemse bomen en planten. Toch is het landschap net en strak gehouden met Japans gras rondom alle villa’s. De gebruikte materialen zijn voornamelijk donker hardhout, vulkanische natuursteen en staal. Verticale lijnen van het Khmer Krama patroon zijn gebruikt als architectonisch thema in het hele resort. Het platte dak, de grote ramen en geometrische lijnen geven de villa’s een hedendaagse toets. De algehele look van de individuele gebouwen is monolithisch en minimalistisch. Discreet geïntegreerd in de jungle-achtige setting.