Wereldstad Londen heeft het plezier om het prestigieuze BM Design één van haar residents te noemen. Sinds 2014 combineert Binkie Moorhead op maat gemaakt interieurdesign met een persoonlijke aanpak en heel veel luxe om verbluffende interieurprojecten te creëren over de hele wereld. Een exclusieve sneak-peek achter de schermen!

Hoe ontdekte je je passie voor interieur?
“Ik kom van een lange lijn van stijlvolle en ondernemende vrouwen in de familie. Mijn overgrootmoeder, grootmoeder en moeder hebben een ongelofelijke smaak. Reeds als kind al was ik heel nieuwsgierig en observerend; ik hield van kunst en was uiterst creatief. Mijn moeder was vastgoedontwikkelaar; we verhuisden in totaal acht keer over het hele land en steeds werd elk huis fenomenaal getransformeerd waarna we na enkele maanden weer verhuisden. Haar interieur- en vensterluikbedrijf bestaat al meer dan 10 jaar in Ierland. Mijn werkethiek, drive en enthousiasme heb ik van jongs af aan van haar geleerd.”

Waarom verhuisde je van Ierland naar de UK?
“Ik heb architectuur gestudeerd aan de universiteit van Manchester, wat een heel creatieve en verrijkende ervaring was. De meeste ambitieuze, jonge architecten wilden zich vestigen in Londen, dat toen heel erg gefocust was op design. Het was altijd mijn droom om voor mijn idool Zaha Hadid te werken en ik had het geluk om bij haar stage te mogen lopen. Het was een ongelofelijke ervaring die ik nooit zal vergeten, ze was echt een inspirerende vrouw! Ik verkende echter ook andere aspecten en ik kwam er al snel achter dat ik ook talent had voor styling en inkoop. Ik werd hoofd-accessoiresinkoper voor een high-end winkel in Knightsbridge en na drie jaar van inkopen en de huizen van klanten gestyled te hebben, verhuisde ik naar het departement interieurdesign. Daar werd ik na vier jaar creative director waarbij ik projecten beheerde in het Midden-Oosten en het design en de inkoop deed voor een luxe boetiek in Doha.”

Wat inspireert jou?
“Ik reis veel voor mijn plezier én voor mijn werk. Daardoor haal ik veel inspiratie uit andere culturen en mijn omgeving. Maar mijn grootste inspiratiebron is mijn cliënteel want we hebben al met veel fascinerende mensen gewerkt en we hebben dan ook duurzame relaties opgebouwd met iedereen. De persoonlijke smaak van een klant en hun levensvisie leven is het startpunt en de inspiratie voor al onze ontwerpen.”