Weinig auto’s hebben zo een iconisch imago als Jaguar. Deze Brits trots is een van die auto’s die altijd, maar dan ook altijd de aandacht trekken als je ze ziet. Het Britse koningshuis is fan, en James Bond reed – als hij niet de hort op was in zijn Aston Martin – ook rond in een Jag. Al zal de allerbekendste eigenaar toch wel Endeavour Morse geweest zijn. Zijn rode Jaguar Mark 2 heeft een 2,4 liter motor, stalen wielen en een Everflex vinyl dak. Het bijzondere aan de wagen is eigenlijk dat in de originele boeken van Colin Dexter, Morse in een Lancia rondrijdt. Maar het was acteur John Thaw die er op stond om met een Britse auto door de straten van Oxford te rijden. Morse mag dan wel een snob zijn, het is in elk geval een snob met smaak.

De eerste Jaguar terreinwagen

En nu is er de Jaguar F-Pace. Liefhebbers hebben er lang op moeten wachten, op deze eerste terreinwagen van Jaguar. 
In 2013 werd een concept auto met de codenaam C-X17 getoond op de IAA-beurs in Frankfurt. Het huidige design van de F-Pace is daar grotendeels op gebaseerd. De F-Pace wordt gebouwd in de productiefaciliteit van Jaguar-Land Rover in Solihull, naast onder anderen de Jaguar XE, de Range Rover en de Range Rover Sport.
De Jaguar F-Pace is met recht en reden een auto voor wie houdt van rijden, een wagen met een dynamisch karakter en dagelijkse bruikbaarheid. Het ruime interieur en een grote koffer van 650 liter spelen daarin zeker een rol. Hij ziet er heel robuust uit – en is dat ook – maar toch zorgt zijn sterke en stijve lichtgewicht aluminium architectuur voor wendbaarheid, verfijning en efficiëntie.