Park Avenue in New York zal wel één van ‘s werelds meest begeerde en begeerlijke plekken zijn om te wonen. En op die locatie rijst één van de knapste residentiële gebouwen ter wereld uit de grond. 432 Park Avenue is zowel het adres als de naam van deze fenomenale woontoren, al is het echte officiële adres aan 56th street. Alles in Amerika is reusachtig maar dit is voorlopig toch moeilijk te evenaren.

Geen appartement

Het gebouw is 425 meter hoog, telt 96 verdiepingen en de totale oppervlakte – waaronder 104 woonruimtes - bedraagt 9150 m². Ontwikkelaars zijn de CIM Group en Macklowe Properties. Zij weten dat er een publiek bestaat met geld, veel geld. En dat dit publiek bereid is om een deel daarvan neer te tellen voor een stuk van dit exclusieve gebouw dat vorig jaar werd ingehuldigd. 
Wie denkt dat 432 Park Avenue een appartement is, denkt verkeerd. 
Om te beginnen is er een topchef aan het werk op de twaalfde verdieping. Eéntje met twee Michelinsterren achter zijn naam. Australiër Shaun Hergatt werd vooral bekend door zijn restaurant June en zal zich laten bijstaan door Scott Sozmen, die eerder de knepen van het vak leerde bij Per Se en vooral bij de mediatieke Jean-Georges, een man die zo bekend is dat zijn voornaam alleen al volstaat om te weten dat het om topkok Jean-Georges Vongerichten gaat. Michael Scaffidi, die bij dezelfde JG hoofdsommelier was, zal instaan voor alle wijnen en sterke drank. Het unieke aan dit concept – de zaak heeft voorlopig nog geen naam — is dat het geen restaurant wordt voor het publiek. Al dat talent zal uitsluitend ten dienste staan van de bewoners van 432 Park Avenue. Het restaurant zal een volledige verdieping beslaan. Met een terras van zowat 1700 m² en een reusachtige lobby, wordt het zeker een van de grootste eetplekken van de Big Apple. Het interieur is ontworpen door Bentel & Bentel, die eerder ook al tekenden voor Eleven Madison Park en Le Bernardin. Ze zijn daar trouwens in heel goed gezelschap in die buurt. In Midtown bulkt het culinaire firmament van grote namen: vlakbij vind je Daniel Humm, Mario Carbone, Rich Torrisi en zeker niet de minste, Joël Robuchon.