Ontzettend mooi gelegen, midden in een prachtig landschap, vlakbij de Middellandse Zee staat sinds een paar jaar in het Spaanse stadje Jávea, of Xabia in Alicante een van de mooiste huizen van Spanje.

Een unieke locatie
Tussen El Portixol en Cala Blanca, op zowat 100 kilometer van Valencia vind je dit huis bovenop een heuvel, tussen de bomen, tussen de rotsen. Als een oud roversnest, een onneembare burcht. Eronder ligt het turquoise water van de Mediterranee. 
De bouwheer van dit pareltje is de Spanjaard Ramón Esteve, een jonge maar upcoming architect die langzaam maar zeker zijn stempel aan het drukken is op de hedendaagse Spaanse architectuur. 
Naar eigen zeggen liet hij zich in de eerste plaats inspireren door de locatie, door de vele panoramische uitzichten die de top van de heuvel je biedt. Dat huis moest voor Esteve een plek worden om rustig te wonen, contemplatief, bijna afgesloten van de wereld. Waar rust heerst, alleen onderbroken door de geluiden van de wind en de zee.

Massief maar licht
De massieve betonnen muren kijken alle kanten op en leveren zo telkens een ander beeld. Cantilevers strekken zich uit naar de zee, de zwaartekracht uitdagend. Origineel is het tegenwoordig niet meer, deze manier om te spelen met evenwicht, maar het blijft aardig om te zien. Je krijgt op die manier net allemaal aparte veranda’s rond een groot terras. Heel speels eigenlijk, elk deel lijkt bijna gewichtloos, wat voor de lichtheid zorgt in de massiviteit van het bouwwerk.