Het duurde drie jaar om het ontwerp van House W af te ronden, met tal van herontwerpen en aanpassingen tussendoor. Atelier About Architecture investeerde veel moeite in het proces en zag het zo het uitgroeien tot wat het nu is. De architecten zijn zelf ook de eigenaars en hadden dus vrij spel in hun eigen huis.

Het ontwerp van House W werd bemoeilijkt omdat de temperatuur op de site extreem laag is in de winter. Het gebouw ligt met zijn rug tegen de heuvel, waardoor veel koude binnenkruipt. De kamers liggen langs de vier buitenzijden, waardoor de middelste ruimtes nauwelijks enig zonlicht ontvangen en dus moeilijk opwarmen.

AAA heeft de oppervlakte van het gebouw geherdefinieerd met een enorm glazen atrium dat makkelijk opwarmt. De buitenmuren hebben 150mm dikke isolatiepanelen. Zo kan het in de winter binnen toch 11°C worden zonder extra verwarmingsapparatuur.