Dit is de thuis van twee boekenliefhebbers in Barcelona: een slim spel van hout en licht. Een houten constructie loopt langs de muren en het plafond langsheen verschillende ruimtes en is de eyecatcher van het ontwerp van interieurdesigner Susanna Cots. Zo wordt een emotionele en warme overloop gecreëerd doorheen het huis.

Het startpunt van deze zogenaamde ‘overloop’ bevindt zich in de eetkamer, waar het plafond is bekleed met hout dat verderloopt in het tv-meubilair en het bio-ethanol haardvuur. Ook definieert het hout de slaapsuite waar het materiaal het hoofdbord van het bed vormt. De slaapkamer bevat ook een badkamergedeelte om een relaxed gevoel op te wekken. Het bad bevindt zich naast het bed, met een handig deurensysteem dat omgevormd kan worden tot een bankje. Ook de douche is een eyecatcher, waar het natuurlijke licht mooi op inspeelt. De fauteuil vormt de final touch, en verandert de kamer in een echte eclectische ruimte.

Het keukenmeubilair werd vervaardigd uit witte silestone, en werd uitgerust met een verborgen paneeldeur die toegang geeft tot een waskamer. De rest van de ruimten werd, in overeenstemming met de designfilosofie van Susanna Cots, heel simpel wit gehouden met zwarte accessoires als legplanken en decoratieve lampen.

Voor Susanna Cots spelt de natuur steeds een belangrijke rol in haar projecten, en dat is ook deze keer geen uitzondering. Het terras speelt een even belangrijke rol als de rest van het interieur. Een urban groententuin helpt om de binnenruimten te verbinden met de buitenruimte, en hier optimaal van te kunnen genieten.