Dankzij Jane Austen’s meesterwerk Pride and Prejudice, is “Mr. Darcy” uitgegroeid tot de meest perfecte gouden bachelor in de literatuurgeschiedenis. Hij bezigt zowel de trots van de adel als de zelfdiscipline van een heer. Zijn retro charme aan zowel binnen- als buitenkant raakt tegenwoordig nog steeds het hart van de mensen.

De heer C is net zo’n elegante en gecultiveerde Chinese elite-man die uiterst rigoureus is in zijn dagelijkse leven. Hij heeft drie onafhankelijke vestiaires, waar meer dan 300 schoenen ordelijk worden tentoongesteld. Hij doet binnen zijn schoenen niet uit (wat in Azië vaak toch een gewoonte is) omdat hij gelooft dat het dragen van slippers niet beleefd is voor de gasten. Zijn ramen zijn gesloten, dus de airconditioner wordt vaak gebruikt. Zijn kleren worden nooit gedroogd in de zon maar steeds in een machine.

Voor de interieurdetails zijn de verzoeken van Mr. C niets minder dan de harde standaard van luxehotels. Super Normal Interior Design-team reisde door Guangzhou, Shenzhen, Hongkong en zelfs Italië om hotels te ontdekken, meubilair en materialen. Ze namen metingen voor alle mogelijke toepassingen binnen Mr. C zijn ruimtes, zodat dit gereserveerde en warme herenhuis volledig op hem afgestemd is.

Foto’s: Fan Wenyao