Bekroonde Mexicaanse architect Fernando Romero is vandaag een van de belangrijkste internationale architecten. Na zijn studies vertoefde hij vijf jaar in Rotterdam bij het Nederlandse architectenbureau Office for Metropolitan Architecture, waar hij samenwerkte met Rem Koolhaas. Na deze samenwerking keerde hij in 2000 terug naar Mexico en richtte hij FR-EE Fernando Romero Enterprise op.
Ondersteund door grondig onderzoek, probeert hij via zijn architectuur de eigentijdse cultuur vast te leggen, door gebruik te maken van de nieuwste en modernste materialen en technologieën. Zijn projecten hebben een bijna futuristische uitstraling. Romero creëerde projecten over de hele wereld.
Hij ontwierp veel musea waaronder het Latin American Art Museum, het Museo Mazatlan, het Soumaya museum en het Mexic-Arte Museum.

Het Latin American Art Museum (LAAM) is een lopend project in Miami Florida dat u ziet op de eerste twee foto’s. De stad Miami diende als inspiratie voor het gebouw. Foto drie en vier tonen een ander lopend museumproject: Museo Mazatlan in Mexico. De vorm van het gebouw duidt op de alternatieve naam voor de stad Mazatlan: ‘Pearl of the Pacific’. In Mexico staat ook het Museo Soumaya dat al afgewerkt is. Dit bouwwerk ziet u op foto vijf en zes. Het gebouw getuigt van de eclectische stijl van de kunstverzamelaar, wiens privé collectie in het museum tentoongesteld wordt.
Tenslotte loopt er in Austin, Texas nog een project van Romero: het Mexic-Arte Museum. Zoals u ziet op foto zeven en acht putte Romero voor de vorm inspiratie uit iconische cirkelvormige elementen, eigen aan de Mexicaanse cultuur, zoals de Azteekse kalender.