Er loopt dezer dagen een wel heel speciale tentoonstelling in Londen die dieren- en architectuurliefhebbers samenbrengt. Voor het goede doel waagden namelijk 65 internationaal gerenommeerde architectenbureaus, designers en kunstenaars zich aan een het ontwerpen van een hondenhok. Dat leverde niet alleen unieke slaapplaatsen op voor onze trouwe viervoeters, maar moet ook heel wat geld in het laatje brengen voor het Britse Blue Cross, een liefdadigheidsorganisatie die zieke, gewonde, achtergelaten of dakloze huisdieren helpt, en het Amerikaanse Outdoor Arts Foundation, dat diverse kunstprojecten organiseert voor groepen en individuen.

Onder meer een team van Zaha Hadid Architects ging aan de slag met het concept van een hondenhok en creëerde een uniek designstuk dat niet zou misstaan in een van de vele wolkenkrabbers, exclusieve residenties of vernieuwende gebouwen die het bureau al op zijn naam schreef. Hun kennel kreeg de naam ‘Cloud’, verwijzend naar de vorm: een cocon waarin de hond kan liggen en die een beetje boven de grond ‘zweeft’ en daardoor de viervoeter beschermt van koude vloeren. Een beetje zoals een wolk dus.

Er kan nog een paar dagen online geboden worden op de 65 hondenhokken en ondertussen kunnen alle geïnteresseerden een kijkje nemen naar de ontwerpen in het treinstation van St Pancras. Op donderdag 26 april worden de hoogste bieders samengebracht voor de veiling in het iconische St Pancras Renaissance hotel in Londen.