Atelier Monolit is het Roemeense ontwerpbureau van architecten Vlad Andrei Popa en Ioan Ralea-Toma. Hun specialiteit: 3D-visualisaties. Dat de bouw van een project begint met een digitaal ontwerp is niet nieuw, maar de aanpak van Popa en Ralea-Toma is wel uiterst vooruitstrevend. Naast het uitwerken van gegeven opdrachten, gaan zij namelijk geregeld zelf op zoek naar de toekomst en de mogelijkheden van de bouwkunst. The Beach House is daar ongetwijfeld een van hun meest inspirerende voorbeelden van.

De conceptuele residentie werd ontworpen als een plaats waar absolute vrijheid van de geest en het lichaam heerst. Met een minimalistische, hedendaagse look zweeft een horizontale structuur over het strand. Dit biedt magnifieke panoramische uitzichten op het omliggende landschap. Een betonnen pilaar rijst als het ware uit de rotsen, doorboord de horizontale platen en ondersteund zo de woongedeeltes.

De eerste verdieping bestaat uit een woonkamer, eetkamer, keuken, bergruimte en toilet. Op de bovenste verdieping vindt je de slaapkamer (met badkamer) die uitgeeft op het dakterras met zwembad/jacuzzi. Ook hier is het uitzicht op het strand en de zee fenomenaal. Jammer genoeg kunnen we op dit moment alleen nog maar dromen van een buitenverblijf als dit, maar de visie van Atelier Monolit werkt alvast zeer inspirerend.