Achter het Tsjechische Studio Diff schuilt het jonge duo Vitaliy Yurov en Iryna Dzhemesiuk. Hun werk is niet op één stijl vast te pinnen. Ze maken stuk voor stuk moderne interieurs, maar telkens net dat tikkeltje anders. Vandaar de naam ‘Studio Diff’, afgeleid van het Engelse woord ‘different’, wat ‘anders’ betekent. Zo getuigt ook Concrete House in Tsjechië. De privéwoning bestaat volledig uit beton en is ingericht volgens de hedendaagse noden van de moderne mens: we werken steeds vaker on remote, dus de grens tussen thuis en werk vervaagt. Studio Diff integreerde dat in het design en maakte van Concrete House een gezellige werkplek waar je je thuis voelt.

Om werk en privé toch een beetje gescheiden te houden, hebben ze de verschillende ruimtes afgebakend door kasten, zitbanken en zelfs planten. Op die manier zijn de ruimtes niet volledig afgesloten, maar is er toch een zekere privacy zodat de concentratie hoog blijft tijdens het werken.
De planten compenseren bovendien het koude beton, net zoals de warme aardetinten in het interieur: bruine en beige kleuren vullen elkaar perfect aan. Hier en daar zijn er goudgele accenten aangebracht, bijvoorbeeld in de kussens. Maar ook in het marmer dat onder andere voor de salontafel, de open haard en een deel van het keukeneiland gebruikt wordt, komt hetzelfde kleurenpalet terug.