Kunst kent geen grenzen, zo bewijst Roberto Cavalli. De Italiaanse modeontwerper waagt zich namelijk ook aan interieurdesign. Recent werden de plannen bekendgemaakt voor de I Love Florence Tower, die vanaf 2021 langs het Dubai Water Canal zal staan schitteren. De wolkenkrabber van 38 verdiepingen hoog moet bestaan uit meerdere appartementen van 1 tot 4 slaapkamers, 1 studio én zal een gouden randje hebben. En daar zit Cavalli voor iets tussen: het interieur is volledig van zijn hand.

De Italiaanse ontwerper brengt met zijn prachtige design een stukje Italië naar Dubai. In het concept wordt er veel aandacht besteed aan lichtinval. Zo zal het licht je tegemoetkomen dankzij de vele ramen en witte muren.

Cavalli combineert licht en modern met kleurrijke en klassieke elementen zoals bonte zitmeubels met dito kussens en sierlijke lampen. Die klassieke elementen tonen bovendien het romantische kantje van Florence.

Niet alleen speelt Cavalli met contrasten als modern en klassiek, hij brengt ook verschillende materialen zoals hout en metaal samen op een gedurfde wijze. Daarin schemert wellicht zijn achtergrond in de mode door, waar stilaan mixing en matching geen grenzen meer kent. Met de I Love Florence Tower laat de Italiaan zien dat er in een interieur evengoed naar hartenlust gecombineerd kan worden.

En dat geldt duidelijk ook voor culturen: Dubai en Florence staan beiden bekend om hun oog voor design. De I Love Florence Tower vormt dus een geslaagde samensmelting van twee culturen die elkaar perfect aanvullen.