Neen, dit is niet de nieuwste creatie van Santiago Calatrava. Noch is het een pas vrijgegeven beeld van een toekomstig project. Je zou het niet verwachten, maar dit gebouw bestaat al 15 jaar! Het ontwerp voor dit concertgebouw in Santa Cruz op Tenerife werd bovendien al in 1991 voorgesteld en toch oogt het nog even visionair als toen.

We steken het niet onder stoelen of banken: wij bij Imagicasa zijn echt grote fans van deze Spaanse architect. En door deze beelden even van onder het stof te halen, willen we bewijzen dat hij niet zomaar iemand is met een paar mooie ideeën. Calatrava behoort echt tot de wereldtop en hoewel hij sinds dit jaar pensioengerechtigd is, weet hij nog niet van ophouden.

Calatrava begon zijn carrière voornamelijk met het ontwerpen van bruggen en installaties, maar zo nu en dan vind je in zijn vroege portfolio ook gebouwen. Het ‘Adan Martin Auditorio de Tenerife – met een auditorium met 1800 zitplaatsen en een kleinere zaal waar 400 man kan plaatsnemen – werd ingehuldigd in 2003 en sindsdien een echt architecturaal symbool voor het Spaanse eiland. Het gebouw is volledig uit beton. De dramatische golf die over het geheel reikt is een mooie verwijzing naar de locatie: aan het water, met uitzicht op de Atlantische Oceaan.