Frauke Meyer, directeur van de Franse ontwerpstudio Liaigre, werd een paar jaar geleden gevraagd voor een woonproject in München. Samen met Powerhouse Company creëerde ze het ultieme avant-gardistische project.
De eigenaars van het woonproject hadden een duidelijke visie van hoe hun woning er moest uitzien: stedelijk, opvallend en modern. Ze kenden het werk van Liaigre en wilden niets wat al bestond, maar iets op maat voor hun gezin. Na het bespreken van de voorlopige details ging Meyer onmiddellijk aan de slag. Op dat moment werd het huis gebouwd door het Nederlandse architectenbureau Powerhouse Company. Het bureau staat bekend voor zijn zorgvuldige ontwerpen en gedurfde gebouwen. Volgens Meyer waren de jongens van Powerhouse Company nog heel jong maar wel rustig en ze luisterden naar de klanten, wat heel belangrijk is.

Studio Liaigre werd van in het begin betrokken bij de bouw van de woning. Meyer en haar team wilden buiten naar binnen brengen door het gebruik van de juiste materialen. Zo wilden ze de stenen gevel laten doorlopen in huis en langs houten vloeren laten lopen. De eigenaars hadden specifieke eisen wat het interieurontwerp betreft: zo wilden ze absoluut geen witte muren en ook een bowlingbaan stond op hun lijstje.
Het huis is ruim 3300 vierkante meter groot en heeft vier verdiepingen, de trap die alle etages verbindt is tegelijk ook het hart van de woning. Op de bovenste verdieping kunnen de kinderen zich uitleven in het zwembad. De enclave is aan de kant van de straat volledig afgesloten en in de rug volledig open zodat het natuurlijk licht de hele dag kan binnen schijnen.

Het huis vertelt een eigen verhaal door alle verschillende materialen die gebruikt zijn. Het meest opvallende materiaal is misschien wel de prachtige groene Italiaanse Onyx-steen die in de keuken gebruikt werd. De eigenaars noemen de ruimte ook wel de “bar-espresso ruimte” of de “informele keuken” waar de kinderen eten. Door de verschillende materiaalkeuzes en zorgvuldige afwerkingen worden dynamische texturen gecreëerd. De vloeren in de woning zijn grotendeels van hout, in de hoofdslaapkamer vind je een gepatineerde witte schouw en in het hoofdsalon een gepatineerd bronzen.

Het project duurde zo’n 2,5 jaar om te voltooien en volgens Meyer verliep de samenwerking met de klanten zeer vlot. Omdat ze tot in de details wisten wat ze wilden, was er een vlotte voortgang van de werken. Zowel het huis als de meubels zijn supermodern en je waant je in een sfeer van vredige gezelligheid.