Long Island is een populaire vakantieplaats met verschillende vakantiehuizen, Bellport House is er daar een van. Het 4.800 vierkante meter grote huis is ontworpen door architect Toshihiro Oki uit New York en heeft een mooi uitzicht over Bellport Bay. Wie het huis van dichterbij bekijkt, kan zien dat er veel aandacht is besteed aan de details.
Oki creëerde een buitengewone gevel door bakstenen van klei in een willekeurige volgorde te stapelen. Door de verschillende kleuren werd de stijfheid doorbroken. Daarenboven koos de architect voor bakstenen uit klei vanwege de duurzaamheid tegen de zoute oceaanlucht en de afwisselende vries- en ontdooiperiodes in de winter.
Vier van de vijf slaapkamers bevinden zich op het gelijkvloers. De suite op de bovenverdieping heeft een eigen terras dat uitkijkt op het prachtige landschap met daarachter een meer. De master bedroom bevindt zich echter aan de andere kant van het gebouw en is verbonden met de rest van de woning door een smal gangetje. Bovendien hebben alle slaapkamers openslaande deuren waardoor de gasten naar buiten kunnen zonder het hele huis te doorkruisen.
De uitgestrekte glazen wanden in het huis zorgen voor een extra mooi uitzicht op de omgeving. Daarnaast zijn er ook lichtkoepels die de binnenruimtes opvrolijken en voorzien van natuurlijk licht. De verwarmde travertinvloeren zorgen voor een thermisch comfort tijdens de strenge winters.
De keuken bevindt zich eveneens in een aparte ruimte en komt uit op de tuin waar de gasten toegang hebben tot het zwembad. Aan de andere kant vind je de open woon- en eetkamer die grenst aan de bibliotheek. Het salon is afgescheiden van de andere ruimtes door een tweezijdige open haard. Op die manier kunnen de gasten zich helemaal ontspannen. De perfecte plaats dus om tijdens je vakantie tot rust te komen.