Naar jaarlijkse gewoonte is de Italiaanse modestad Milaan dé place to be voor designliefhebbers tijdens de eerste weken van april. Van 9 tot en met 14 april kan je op Salone del Mobile (ook wel: Milan Design Week) een babbeltje slaan met up and coming designers, innovatieve meubels spotten en de nieuwste decoratietrends ontdekken.

Deze zes designs op Salone del Mobile vielen meer dan goed in de smaak bij ons en stellen we dan ook graag even voor aan onze lezers:

• De ‘Egeo’-tafel en ‘Ella’-stoel van Edra
Edra brengt op het Salone haar ‘Ege’-tafel en ‘Ella’-stoel, ontworpen door Jacopo Foggini, in de nieuwe verkrijgbare antraciete kleur. Opvallend zijn de brute afwerking en assymetrische vormen waarvan wij helemaal in de ban zijn. De set zou niet misstaan in ons kantoor!

• De ‘Dalmazia’-tafel van Citco
Marmer is en blijft volgens wat we zien op het Salone del Mobile een musthave in je interieur. De ovale ‘Dalmazia’-tafel van het Italiaanse Citco is een nieuw item in hun collectie ‘Citco Privè’. Ze werd geïnspireerd op de art decostijl.

• De ‘Koam’-buffetkast van Zanat
Deze kast is een van de stukken die Jean-Marie Massaud ontwierp voor Zanat. Zanat combineert de traditionele houtsnijtechnieken van de UNESCO-lijst met moderne designs en een volledige toewijding aan duurzaamheid. Voor de ‘Koam’-buffetkast werd gebruik gemaakt van massief hout en lichte metalen.

• De ‘Vuelta FD’-stoel van Wittmann
De ‘Vuelta FD’-stoel is een stukje artistiek design, gemaakt door Jaime Hayon voor Wittmann. Voor de poten koos Hayon ervoor om twee designs te brengen: sierlijke buisvormige poten in zwart of messing, of de meer industriële poten die op een centraal punt samen komen waardoor de stoel een draaifauteuil wordt. Waarvoor kies jij?

• ‘Oshun Sofa’ van Sé Maison IV
Ini Archibong ontwierp voor Sé Maison IV deze ‘Oshun Sofa’. De naam verwijst naar de Osrisha die de godinnen van de West-Afrikaanse Ifà en Yoruba religies aanroept. “Een plek voor persoonlijke ontsnapping,” zoals Archibong de sofa omschrijft. De gouden details in combinatie met de witte stralen luxe en tegelijkertijd comfort uit.

• De ‘Bloom’-collectie van Minotti
Minotti ging voor haar ‘Bloom’-collectie een samenwerking aan met Mike Shilov. De designer gebruikte gerookte en gepolijste eucalyptus, grijsbruin Italiaans marmer en gebronsd messing voor de eettafel. Voor de stoelen koos hij voor textiel uit de Parijse Créations Métamorphosefabriek, onderdeel van Hermès Holding.