Nu het weer beter weer wordt, zie je meer en meer oldtimers op de weg. Het perfecte moment om deze zeldzame wagen in de kijker te zetten. De Ferrari 275 GTB/C Speciale hoort zelfs in het lijstje van de 10 duurste auto’s die ooit geveild zijn.

Van deze prachtige Italiaanse oldtimer zijn er slechts vier geproduceerd tussen 1964 en 1966, één ervan was zelfs maar een prototype. De lichtmetalen carrosserie werd ontworpen door het Italiaanse auto-ontwerpbureau Pininfarina en gebouwd door Scaglietti. De carrosserie van de 275 GTB/C Speciale was verrassend anders dan die van de 275 GTB. Deze versie lijkt sterker op de Ferrari 250 GTO en de 330 LMB door zijn meer gestroomlijnde vorm. Bovendien experimenteerde Ferrari destijds met de aerodynamica en daardoor verschillen alle vier de wagens licht in hun carrosserie.

De Ferrari 275 GTB Competizione Speciale, of gewoon 275 GTB/C Speciale, was de eerste raceversie die voortkwam uit de 275-reeks. Het mechanische aspect van de wagen werd ontworpen onder toezicht van Mauro Forghieri. Dit model was bedoeld als opvolger van de 250 GTO in de Ferrari GT-klasse tijdens het raceseizoen van 1965. Jammer genoeg nam er slechts een van de vier wagens deel aan de Targa Florio maar die haalde de finish niet.

In 2014 werd een van de vier 275 GTB/C Speciale’s (chassisnummer 06701) geveild door veilinghuis RM Sotheby’s. Omdat het zo’n zeldzame wagen is en de waarde ervan de laatste jaren de hoogte inschoot, lagen de verwachtingen erg hoog. Uiteindelijk werd de Ferrari verkocht voor 26,4 miljoen dollar, ofwel 23,5 miljoen euro. Daarmee is de 275 GTB/C Speciale de vijfde duurste Ferrari ooit verkocht en zijn waarde zal wellicht blijven stijgen.