- Kunst & design
- Outdoor & travel
Wie door het aanbod van Tribù snuistert, weet vaak niet waar eerst kijken. Inmiddels verkoopt deze Belgische specialist in buitenmeubilair in meer dan tachtig landen discrete luxeontwerpen die vrije tijd naar een eigen niveau tillen. Met een brede waaier van collecties verfraaien ze tuinen, terrassen en zwembaden over geografische grenzen heen. We zetten vandaag twee specifieke lijnen in de kijker: Mai en Suro.
Familiebedrijf Tribù zet zich niet zomaar in voor hoogstaand design; hun ambitie rijkt veel verder dan dat. De uren die we thuis in de buitenlucht spenderen, mogen niet onderdoen voor de tijd die we in ons interieur doorbrengen. Zonder te roepen presenteren ze creaties die automatisch het woord voeren. Je vrije uren wil je in comfort spenderen, dus ontwerpen zij meubilair waarmee je de luxe van binnenshuis naar buiten brengt. Aangezien momenteel de derde generatie aan de leiding staat, is het intussen basiskennis dat ze op een rijke ervaring als vakspecialist kunnen terugvallen. Hun breed aanbod qua constructie, stoffen en accessoires introduceert een zeldzame variëteit die toch een ontegensprekelijke rode draad bevat. Die kan je het best benoemen als een ingetogen tijdloosheid die haar charme nooit verliest en is een gezamenlijke verdienste van alle betrokken ambachtslieden, designers en fabrikanten. Hun aanbod behoudt steeds een subtiliteit, alsook een eenvoud en een palet met rustige tinten. Omdat ze de privébuitenomgeving een plaats van ontspanning willen maken, streven ze zonder uitzondering naar een allesomvattende sereniteit. Een goed leven moet je vullen met zaken die daaraan bijdragen, en dat hebben zij ten volle begrepen.
De buitenruimte krijgt een volwaardige inrichting die loskomt van enkel het functionele
Hoewel het gehele aanbod van Tribù rust op een onwrikbare fundering, werken ze voor hun collecties samen met verschillende ontwerpers. Met Christophe Delcourt creëerden ze bijvoorbeeld Suro, bestaande uit kenmerkende rondingen en vlechttechnieken. Het is geen toeval dat je misschien een overeenkomst ziet met het idee van bloemblaadjes. Terwijl het vlechtwerk bedoeld is om comfort te stimuleren, is het kader – bestaande uit hout of aluminium – verantwoordelijk voor de stevigheid. Vorm en functie komen elkaar met uitgestoken hand tegemoet. Het resultaat is een geslaagde selectie ontwerpen waarin je vanaf de eerste kennismaking een uitnodigend comfort vindt. Dankzij de afwezigheid van scherpe hoeken ogen de stukken extra benaderbaar. Als tweede collectie stellen we je voor aan Mai, geconceptualiseerd door Ilia Eckhardt. Hier wordt de afstand tussen mens en natuur tot op de centimeter overbrugd. Let namelijk op de gebreide look van de meubels. Door traditionele breitechnieken via een hedendaagse lens te benaderen, nam de ontwerper een eerder experimentele route die rijkelijk haar vruchten afwierp. Toch ogen de stukken minstens even gesofisticeerd en luxueus. Meer dan enkel zitmeubilair biedt het merk tafels en accessoires, waardoor de buitenruimte een volwaardige inrichting krijgt die loskomt van enkel het functionele. Deze twee namen zijn slechts een greep uit het totale aanbod van Tribù. Over de volledige lijn spot je hun onversneden kwaliteit en creatieve spierkracht die ten grondslag liggen aan hun succes. Vrijetijdsbesteding verdient het om een prioriteit te zijn, dat idee weerspiegelt hun outdoor meubilair zonder de kleinste ambiguïteit.
Images courtesy of Tribù
Text by Cara Jacobs
Er zijn maar weinig verhalen als dat van Tribù. Dit familiebedrijf ontpopte zich vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw tot een absolute voortrekker van buitenmeubilair. Discrete luxe, inspiratie bij de natuur en eenvoudige ontwerpen zijn hun vertrouwde habitat. Als partner zijn ze een grote meerwaarde, want hun expertise en duidelijk georiënteerde bedrijfsgeest zijn moeilijk te evenaren. Het doet ons daarom een groot plezier je aan hen voor te stellen.
Ontdek meer