- Interieur
Ontdek dit prachtige glazen paviljoen van de nieuwe Caymus-Suisun Winery, gelegen op een adembenemende locatie in Noord-Californië. Deze wijnmakerij biedt een unieke proefervaring in ruimtes die zijn versierd met op maat gemaakte stukken van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Het interieur, verzorgd door The Bureau onder leiding van Sarah Giesenhagen, is een meesterwerk van gezamenlijke creativiteit, waarbij visuele verhalen worden onthuld door middel van een meeslepende ruimtelijke ervaring, gecreëerd door meer dan 30 creatieve makers en kunstenaars.
Caymus-Suisun Winery, opgericht door de familie Wagner, de beroemde wijnmakers achter Caymus Vineyards in Napa Valley, bevindt zich verscholen tussen de landbouwgrond in de glooiende heuvels van Suisun Valley. Deze vallei, slechts een klein eindje rijden ten zuidoosten van Napa Valley, profiteert van de koele briesjes van de Pacifische kust en is aangewezen als een American Viticultural Area (AVA), wat het erkent als een vooraanstaande regio voor wijnproductie. Het nieuwe wijnmakerijcomplex bestaat uit een glazen proeflokaalpaviljoen van 511 vierkante meter met intrekbare wanden en opendraaiende ramen aan alle vier zijden. Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat het gebouw volledig kan openen naar de omgeving, waardoor bezoekers kunnen genieten van een naadloze verbinding met het buitenleven. Naast het proeflokaalpaviljoen omvat het complex een winkelgebouw, 12 hectare boomgaarden, moestuinen en een “wandelende wijngaard”. Bezoekers kunnen hier genieten van een verkennende ervaring, verspreid over twee gebouwen en doorkruisbare wijngaarden, met een scala aan zitplaatsen binnen en buiten, proeverijruimtes en winkelruimtes.
Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat het gebouw volledig kan openen naar de omgeving
Het interieurontwerp, uitgevoerd door The Bureau in samenwerking met Thad Geldert van Geldert, onderscheidt zich door unieke kleurenschema's die verschillende zones afbakenen. The Bureau was ook verantwoordelijk voor de curatie van het meubilair, de inrichting, de kunst en de kleding, die allemaal op maat zijn gemaakt door meer dan 30 creatieve medewerkers. “Deze zorgvuldig ontworpen en samengestelde componenten zorgen voor een boeiende en betekenisvolle ervaring voor bezoekers,” aldus Giesenhagen. Haar passie voor agrarische ondernemingen zoals wijn maken en haar liefde voor hospitality design en storytelling hebben haar geïnspireerd om aan dit project te werken. The Bureau werd opgericht in januari 2020. “Het proces geeft vorm aan het verhaal dat we maken voor elk onderscheidend merk of individu,” zegt Giesenhagen. “Onze storytelling begint met creaties op maat, in samenwerking met diverse kunstenaars en ontwerpers. Voor The Bureau is samenwerking een directe lijn naar het delen van soulvol werk.” Giesenhagen heeft veel bewondering en respect voor het creatieve proces en zoekt voortdurend naar nieuwe kunstenaars om mee samen te werken. Ze waardeert degenen die hun stem willen laten horen en ruimte creëren voor zichzelf en hun gemeenschap, evenals diegenen die een sterke visuele aanwezigheid kunnen creëren die je op een prachtige manier roert of provoceert. In de privéproefruimte hangt een sculptuur van Tanya Aguiñiga, geïnspireerd op de brandstapels die in brand worden gestoken na het rooien van een wijngaard. Deze sculptuur, gemaakt van natuurlijk geverfde materialen zoals katoen en riet, roept de wedergeboorte door vuur op. LGS Studio, onder leiding van Thomas Renaud en Noel Hennessy, ontwierp 17 op maat gemaakte monolith plantenbakken, wandlampen en containers voor de betonnen proefbar. Hun werk evolueert voortdurend en biedt een dynamische toevoeging aan de ruimtes. Shin Okuda van Waka Waka Studio ontwierp houten meubels en functionele objecten voor de wijnmakerij. Zijn werk, vaak gemaakt van multiplex, is zowel simplistisch als strak gedetailleerd. Voor dit project maakte hij 28 op maat gemaakte stoelen, proeftafels en een barkar. Het ontwerp van The Bureau viert het landschap en de landbouw van de regio door het gebruik van natuurlijke materialen die een aardse essentie oproepen. De architectuur, verzorgd door Greg Mottola van Bohlin Cywinski Jackson, zorgt voor een visuele en fysieke verbinding met de wijngaarden en de bergen vanuit elk deel van het gebouw. Het moderne ontwerp creëert een nieuwe architecturale taal voor de regio.
Photography by Yoshihiro Makino
Text by Celien Hemelaer