Een nieuw jaar, een schone lei. Met een verse kalender onder de arm, vroegen we onze partners naar een terug- en vooruitblik op hun projecten, en een stand van zaken.

La Luna met showrooms in Herentals en Utrecht is al 17 jaar bedenker en plaatser van telescopische zwembadoverkappingen. Een warme, stijlvolle en energiebesparende oplossing voor zwembadeigenaars onder een grillige hemel. Wij konden zaakvoerder Jack van der Put even aan de tand voelen.

Wat is het project van afgelopen jaar waarop u het meest trots bent, en waarom?
We zijn eigenlijk vooral trots op het feit dat klanten aangeven dat ze onze zwembad overkappingen écht waarderen. Voor aankoop is er vaak wat scepsis. Een zwembad is immers mooier zonder overkapping. Maar de weersomstandigheden zijn in de Lage Landen helaas niet altijd gunstig om effectief te kunnen zwemmen. Of omringende bomen verliezen hun blad in het water. Dankzij onze telescopische overkapping is het zwembad altijd gebruiksklaar.

Waar kijkt u dit jaar op professioneel vlak bijzonder naar uit? Wat zijn de ontwikkelingen naar de toekomst?
Nu we al 17 jaar voornamelijk voor particulieren telescopische overkappingen bedenken en realiseren, willen we ons vanaf vandaag ook richten op de professionele klant: zwembaden voor campings, hotels en bungalowparken. Steeds meer mensen kiezen immers voor vakantie in eigen land, en dan is het fijn dat je ongeacht de weersomstandigheden onbelemmerd kan zwemmen.

Wat zou u binnen uw branche graag eens realiseren dat u tot nog toe nog niet hebt kunnen doen?
Er zou in onze branche meer samenwerking moeten zijn tussen de bedrijven. Vaak zien wij nog dat klanten kiezen voor producten omdat ze onvoldoende ingelicht zijn. Wij pleiten voor een onafhankelijke voorlichtingsinstantie…de meeste klanten bouwen immers maar een keer in hun leven een zwembad.

Wie is/zijn uw belangrijkste zakenpartner/s?
Zaken doe je nooit alleen. Het is altijd een spel van mensen samen, waarbij ik denk dat respect voor elkaar de belangrijkste zakenpartner is.

Wie is uw cliënteel doorgaans?
Ons cliënteel is heel divers, zowel qua professionele activiteiten als leeftijden. Maar wat ons wel opvalt, is dat steeds meer mensen het veiligheidsaspect bij een zwembad heel belangrijk gaan vinden. Een zwembad is mooi, maar moet ten eerste veilig afgedekt worden voor bijvoorbeeld de kleinkinderen.  

Wat wenst u uzelf en uw (potentieel) cliënteel voor het nieuwe jaar toe, afgezien van een klassieker als 'een goede gezondheid'?
Ach, hard werken is heerlijk, en ontspannen aan een zwembad is dan erg leuk, maar probeer toch ook van de kleine dingen te genieten.

Bedankt. We voelen meteen al een zonnestraal door uw woorden priemen.