Hoe bent u in de branche terecht gekomen?

“Na mijn studie Industriële Wetenschappen ben ik actief gebleven in de bouwsector. Eerst als technische vakman en daarna combineerde ik het technische meer met het commerciële. Ik ben me beginnen verdiepen in interieur en architectuur. Van het buitenschrijnwerk ben ik dan bij design binnendeuren terechtgekomen. Puur toevallig omdat ik zelf op zoek was naar moderne en strakke binnendeuren voor mijn eigen woning. Ik vond geen enkele binnendeur die aan mijn wensen voldeed, tot ik Anyway Doors uit Massenhoven ontdekte. Toen ik opmerkte dat er geen specialist in design binnendeuren bestond in de regio Brugge begon het idee te rijpen om zelf een nieuwe zaak uit te bouwen. Na heel wat research en gesprekken met potentiële leveranciers van binnendeuren is The Doors geboren.”

Welke projecten bent u het meest trots op?

“Bij ons gaat het niet over de kwantiteit maar de kwaliteit. Zelfs een project waar we maar één deur plaatsen, wordt behandeld net als een project met 25 deuren. We zijn trots als we onze klanten hun verwachtingen vervullen en proberen dit elke dag te overtreffen. Sommige projecten zijn anders omdat we betrokken zijn bij de volledige aanpak van het plan tot aan de uitvoering.”

Wat is belangrijk aan een goede deur?

“Deuren worden te vaak vergeten of op de lange baan geschoven. Ze krijgen niet de aandacht die naar een keuken, badkamer of verlichting gaat. Niettegenstaande nemen deuren een groot wandoppervlak in beslag nemen en bepalen ze daarmee het algemene uitzicht van je interieur. Ook zijn ze bij de meest gebruikte zaken in een woning. Er zijn verschillende factoren belangrijk aan een binnendeur:
Functionaliteit: de meeste van onze binnendeuren kunnen aan een of twee kanten opendraaien en zijn dus in veel gevallen handenvrij te bedienen. Dat is een enorm voordeel in het dagelijks gebruik. Ons gamma inbouwgrepen is niet alleen strak qua uitzicht maar biedt ook heel wat praktische voordelen. Zo kan je jezelf niet bezeren en kan de “klink” ook nergens tegen draaien om zo muren of kasten te beschadigen. Ook kinderen groeien mee met de verticale versies wat voor de kleintjes toch ook een praktisch voordeel is.
Onderhoudsvriendelijk: wij werken met zeer onderhoudsvriendelijke materialen zoals Resopal Massiv Volkern, geanodiseerd aluminium en verschillende soorten glas.
Het reinigen van onze deuren kan hierdoor vlot en correct gebeuren met een minimum aan inspanning. Vlekken van bijvoorbeeld alcoholstift vormen geen probleem op onze deurpanelen. Dit kan gewoon weggehaald worden met aceton.
Kwalitatief: onze deuren zijn 100 % maatwerk en beschikbaar in afmetingen tot ongeveer twee meter breed en drie meter hoog. Door het gebruik van de beste materialen zijn ze vocht- en krasbestendig en kunnen ze niet kromtrekken, zoals veelal gebeurd met houten binnendeuren.
Akoestische en thermische eigenschappen: elke deur die wij plaatsen beantwoord aan de eisen qua geluid en isolatie die onze klanten vragen. Het gepatenteerd sluitsysteem van Anyway Doors zorgt voor een goede afsluiting rondom de deur. Dit zelfs bij grote pivoterende deuren en glasdeuren.
Veiligheid: alle sluittechnieken zijn onzichtbaar geïntegreerd. Scharnieren zijn onzichtbaar, de meeste zelfs wanneer de deur geopend is. In veel gevallen bieden wij ook vingerknelbeveiliging aan. Qua glas werken wij alleen met gelaagd of gehard veiligheidsglas.”

Jullie zijn gekend voor onder andere jullie pivoterende deuren, wat is hier eigenlijk interessant aan?

“Dit type binnendeuren is de laatste jaren enorm populair geworden. Het zijn als het ware echte eyecatchers geworden die vooral in de inkomhal van woningen, kantoren of winkels functionaliteit met design combineren. Het pivotscharnier, dat ontwikkeld is door dhr. Rudi Dries van Anyway Doors, is internationaal meermaals in de prijzen gevallen met onder andere een Red Dot Design Award in 2015.
Deze deuren zijn vederlicht te bedienen, sluiten akoestisch af indien gewenst en kunnen ook in beide richtingen gebruikt worden. Het grootste voordeel van de deuren is de mogelijkheid om deuren met grote afmetingen te voorzien zonder een vast stuk glas naast of boven de deur nodig te hebben. Ook wordt er op voorhand niets gevraagd in de vloer zodat deze deuren ook kostenbesparend zijn in de bouwfase.”

Wat is Imagicasa voor u?

“Voor mij is Imagicasa een interessant platform waar ik op de hoogte kan blijven van de nieuwste trends in interieur en architectuur. Wij zijn trots hier deel van uit te maken als nieuwe partner.”