Op een klein lapje groen in de stad Tianlin in Zuid-China op de grens met Vietnam, met zes dicht bij elkaar staande, eeuwenoude, welruikende moest in opdracht van China Fortune Development Company een theehuis annex tentoonstellingsruimte komen. Scenic Architecture, het ontwerpbureau uit Shanghai en geesteskind van professor Zhu Xiaofeng, kreeg het voor elkaar om een stijlvolle structuur neer te poten, volledig in harmonie met haar omgeving.

Kamferbomen als uitgangspunt

“We hebben geen vaste stijl. We laten ons bij een ontwerp steeds leiden door de emotie en logica van ruimte, licht, materiaal en menselijke activiteit”, dixit de founding father van Scenic Architecture. En zo kwamen de zes kamferbomen centraal te staan in het uittekenen van het complex. De kamferboom is een eeuwig groene boom die hoog aanzien geniet in China omwille van de medicinale toepassingen (desinfecteren, balsemen) en aangename geur van de…kamfer. 
Een ander uitgangspunt uit dezelfde koker: de hoofdmoot van het gebouw moest zweven, om het wijds karakter van de omgeving intact te laten; opdat ook de vista van voorbijgangers gevrijwaard zou blijven.