Aan de rand van het bos en het ravijn, onder het imposante huis van de Catholic Community of Sisters, ontspringt het kleine torengebouw aan de steile helling. Het rijst op uit een smal pad langs de rand van het bos, opvallend en bescheiden van uiterlijk. De enige verandering aan de omgeving is de oprit, voor de rest heeft Marte.Marte Architekten het volledige terrein in z’n oorspronkelijke vorm gelaten.

Ze past in het landschap alsof het een schuur is. Het gebouw is een mooi voorbeeld van homogeen materiaalgebruik, in dit geval zorgvuldig uitgehouwen ruw beton dat afsteekt tegen het weidegroen en winterwit. De asgrijze kleur contrasteert slechts lichtjes met de zware eiken voordeuren en de antracietkleurige leuningen versmelten met de takken van het omliggende bos. Alsof ze in de muren zijn geslagen, zijn de vierkante vensters van verschillende groottes over de verschillende muren verspreid en wordt hun volledige effect enkel bereikt op de hoeken.

 

 

Photos : © marc lins