Space Copenhagen, opgericht door Signe Bindslev Henriksen en Peter Bungaard Rützou, renoveerde het Royal Hotel in Kopenhagen. Het hotel van Arne Jacobsen is een waar herkenningspunt in de Deense hoofdstad. Het hotel was de eerste wolkenkrabber in Kopenhagen en is een van de bekendste voorbeelden van de Deense modernistische architectuur. Tijdens de renovatie van 259 gastenkamers en suites, de lobby en vergaderruimte in het nieuwe restaurant werden klassieke meubels en attributen opnieuw geïntroduceerd. De architecten wilden het interieur moderniseren en tegelijkertijd de bestaande ruimtes celebreren. Hier slaagden zij in door klassieke meubels die Jacobsen ontwierp voor het hotel zoals de Egg Chair, Swan Chair en Drop Chair in een modern jasje te zetten. Space Copenhagen werkte samen met de fabrikant van de meubels, het Deense merk Fritz Hansen, om de stukken te vernieuwen. Ze gebruikten stof van het Kvadrat assortiment.

De ruimte van de lobby werd open gemaakt om zo samen te vloeien met het restaurant en de bar.
De originele marmeren vloer werd opnieuw gebruikt op het gelijkvloers naast houten en marmeren muurpanelen. De zwevende wenteltrap, een van de bekendste elementen van het originele interieurontwerp, werd gerestaureerd door details toe te voegen zoals een leren leuning.

In de gastenkamers maakten de ontwerpers door de horizontale ramen zo veel mogelijk gebruik van daglicht en het mooie uitzicht. Ze creëerden een warm en huiselijk gevoel door de beklede bedden en meubels.