Ocean Reef Islands is een nieuw project in de Golf van Panama waarbij niet één, maar twee kunsteilanden worden aangelegd. Het idee van kunstmatig aangelegde (schier)eilanden is niets nieuws onder de zon, maar deze eilanden aan de kust van Panama-stad nemen het begrip van exclusieve buitenwijken wel erg letterlijk.

De twee eilanden waaruit Ocean Reef Islands bestaat zijn met elkaar en met het vasteland verbonden via een brug. Tussen de twee eilanden bevindt zich ook een grote jachthaven — ook wel een ‘residentiële haven’ genoemd — waar zowel eigenaars en bezoekers kunnen aanmeren als gasten die op hun eigen schip verblijven, maar wel gebruik willen maken van de faciliteiten op het eiland. Er is namelijk een aantal tennis- en sportvelden, een speeltuin voor kinderen en een jachtclub. Dit kunsteiland is een exclusieve buitenwijk waar bewoners en bezoekers hun eigen gemeenschap vormen.

Hoewel de bouwwerken nog lang niet voltooid zijn, is het eerste eiland toch zo goed als uitverkocht. Op het tweede staan wel nog enkele bouwgronden en appartementen te koop. De meeste luxe en privacy krijg je natuurlijk als je een privéwoonst op het eiland kan bemachtigen, maar ook de appartementen zijn telkens slechts een paar verdiepingen hoog. Zo heb je bijna overal een prachtig 360-graden uitzicht op de eilanden, de Golf en Panama-stad. Iets wat in de stad zelf ver te zoeken is vanwege de vele wolkenkrabbers die er de afgelopen jaren gestalte kregen.