Een nieuw jaar, een schone lei. Met een verse kalender onder de arm, vroegen we onze partners naar een terug- en vooruitblik op hun projecten, en een stand van zaken.

Van Den Weghe uit Zulte & Knokke is een internationale speler in high-end toepassingen van natuursteen. CEO Tanguy Van Quickenborne werpt z’n licht over recente verleden, heden en toekomst.

* Wat is het project van afgelopen jaar waarop u het meest trots bent, en waarom?
“Dit is moeilijk te zeggen, maar ik geef je een greep uit wat ons uit 2016 is bijgebleven:
- We werkten in het Louvre Abu Dhabi ism Ateliers Jean Nouvel en Meyvaert Glass Engineering
- We bepaalden mee de uitstraling in het penthouse van Luc Tuymans ism Glenn Sestig Architects
- Ook op de samenwerkingen met Tim Coppens en Pieter Vermeersch in respectievelijk Firenze en Parijs blikken we trots terug.
- Tot slot was ook onze overname van Emaillerie Belge een hoogtepunt.”

* Waar kijkt u dit jaar op professioneel vlak bijzonder naar uit? Wat zijn de ontwikkelingen naar de toekomst?
“Er staan 2 belangrijke projecten in London en New York op stapel. En we bouwen graag die buitenlandse expansie verder uit (momenteel projecten op til in ook Parijs, Genève en Cannes, etc.). Die groei willen we bestendigen en dit vraagt organisatie. Daarnaast werken we hard aan talrijke innovaties die we in de volop in de markt zetten.“

* Wie is/zijn uw belangrijkste zakenpartner/s?
“Mijn medewerkers, architecten, interieur architecten, bedrijven zoals Obumex en Descamps, kunstenaars, designers en particulieren met een passie voor uitzonderlijke esthetiek.”

* Wie is uw cliënteel doorgaans?
“De eindklant is doorgaans een internationaal actieve, esthetisch ingestelde particulier met grote interesse in architectuur, kunst, design en schoonheid in het algemeen.”

* Wat wenst u uzelf en uw (potentieel) cliënteel voor het nieuwe jaar toe, afgezien van een klassieker als 'een goede gezondheid'?
“Veel schoonheid op alle vlak”

* Bedankt! We wensen u een steengoed jaar!


Photos © Van Den Weghe