Partner

Basalte

design for your intelligent home”

  • Interieur
  • Architectuur & development

Basalte is een Belgische specialist in high-end technologieën voor slimme luxewoningen. Technische eenvoud, puur design en een bewuste keuze om alles in België te ontwerpen en produceren, zijn de sleutelelementen in hun succesverhaal.

Het bedrijf is opgericht in 2008 met als missie om hoogwaardig design en intuïtieve smart home-technologie te verenigen. Het is een unieke combinatie die een fundamenteel onderdeel van hun DNA blijft. Alle ontwerpen zijn eenvoudig, intuïtief en elegant, zowel qua vorm als functie. Interessant weetje: de naam van het merk is afgeleid van basalt, een donker, fijnkorrelig vulkaangesteente. De ondergrond van het aardoppervlak bevat meer basalt dan welk ander gesteente ook, waardoor het overal ter wereld te vinden is. De eigenschappen van het gesteente vallen perfect samen met de waarden van het bedrijf: sterke producten die uitblinken in duurzaamheid, maar tegelijk trouw blijven aan de essentie. Mooi en natuurlijk aan de buitenkant, geavanceerd, sterk en meerlagig aan de binnenkant, dat is hoe het merk zichzelf graag beschrijft.

Vandaag werken ze nauw samen met integratoren, architecten en interieurontwerpers wereldwijd om de prachtige integratie van smart home-technologie in elke project te garanderen. Hun multifunctionele design schakelaars, verfijnde speakers en elegante iPad-houders vind je terug in de meest luxueuze projecten over de hele wereld. Basalte streeft naar perfectie en wil de manier waarop mensen leven opnieuw vormgeven door dagelijkse handelingen gemakkelijker te maken en puur comfort naar het hart van je woning te brengen. Alle producten zijn zorgvuldig ontworpen en handgemaakt met liefde in België. CEO Klaas Arnout geeft graag wat meer uitleg bij de visie van het merk.

Waarom zou je kiezen voor een intelligente woning?
“Je woning is erg persoonlijk en intiem. Het is een veilige plaats waar je volledig tot rust kan komen en jezelf kan zijn. Een intelligente woning gaat een stap verder om je hierbij te helpen. Met een lichte aanraking van de Basalte app, afstandsbediening of schakelaar is het mogelijk om een kamer in de juiste sfeer te dimmen. Je favoriete muziek start, de thermostaat schakelt een graadje hoger en de gordijnen sluiten. Alle technologieën worden met elkaar verbonden, zodat je als bewoner eenvoudig kan genieten van het ultieme comfort. Alles kan vanop afstand ingesteld en aangepast worden.” Kan je wat meer vertellen over jullie uitgebreide assortiment?
“We zijn gestart met een designschakelaar, maar vandaag bieden we een totaaloplossing aan voor een intelligente woning. We hebben onze eigen app ontwikkeld waarmee je eenvoudig alle technologieën in je huis kan bedienen, thuis of vanop afstand. Je kan heel eenvoudig je verlichting, temperatuur, zonwering en muziek regelen. We hebben ook recent onze nieuwe deurtelefoon Adelante voorgesteld, die ons gamma nog completer maakt. Die is ook gemakkelijk te bedienen via onze intuïtieve app.” Waar maakt Basalte het verschil met andere merken in dezelfde sector?
“In alles wat we doen, behouden we een heel duidelijke focus; we concentreren ons enkel op het luxesegment. Design is dus een belangrijk aspect voor ons, we werken enkel met zeer hoogwaardige en exclusieve materialen. Onze focus ligt ook op gebruiksgemak. Meestal ontwikkelen ingenieurs producten met het idee dat andere ingenieurs deze zullen bedienen. Wij ontwerpen elk product met de focus op eenvoud en gebruiksgemak, in combinatie met een minimalistisch design dat steeds perfect aansluit bij ons bestaand productgamma.” Hoe leveren jullie de klant de beste service?
“Onze focus ligt zeer sterk op kwaliteit en precisie. We selecteren enkel de meest exclusieve materialen en leggen de grootste nadruk op zorgvuldigheid. De rode draad in de afwerking van onze producten is de keuze voor authentieke, eerlijke materialen als nikkel, brons en aluminium. Zij benadrukken de puurheid van het design. De combinatie van hypermoderne technologie met duurzame, ambachtelijke afwerking levert vaak verbluffende resultaten op. Door de jaren heen hebben we een netwerk uitgebouwd van ateliers die zich specialiseren in elk van deze materialen. Uniek is dat al die ateliers zich in België bevinden. We zijn dan ook trots om te zeggen dat alle producten nog steeds honderd procent in België gefabriceerd en geproduceerd worden.”

Header image: interior by Dries De Malsche, integration by Comf Domotics, photography by Cafeine
Images 2 - 4: interior by Dries De Malsche, integration by Comf Domotics, photography by Cafeine
Images 5 - 7: design & craftsmanship by Demaatwerker, photography by Pilarshoots
Image 8: courtesy Basalte
Image 9: Adelante phone, courtesy Basalte
Images 10 - 12: architecture by Bob Manders, photography by Cafeine

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.