Partner

Dejaeger Interieurarchitecten

Kwaliteit boven alles”

  • Interieur

Het aanbieden van een perfect uitgevoerd en afgewerkt totaalpakket is de grootste troef van Dejaeger Interieurarchitecten. Ze wisten ook Imagicasa te overtuigen met hun tijdloze projecten en langs deze weg kunnen we die ook met onze lezers delen.

Dankzij hun eigen meubelatelier kan Dejaeger Interieurarchitecten een full-service aanbieden. Het bureau staat in voor zowel ontwerp als productie en plaatsing van maatwerk met een groot team van echte vakmensen. “Als ontwerpbureau ook de volledige uitvoering van een project kunnen aanbieden, is een enorme troef en wordt zeer geapprecieerd door ons cliënteel,” legt Kurt Dejaeger uit. Dit heeft zich vertaald in een exponentiële groei van zijn interieurbureau door de jaren heen. Hij begon al in 1992 met Dejaeger Meubelatelier, waar hij zijn “drang om perfectie te realiseren kon uiten”. De ontwerper en ondernemer had namelijk al van jongs af een passie voor architectuur en vormgeving die nooit is afgezwakt. Het was dus een evidentie om professioneel deze weg in te slaan. Tot 2007 viel ontwerp, coördinatie en uitvoering onder deze vennootschap. In dat jaar maakte de interieurarchitect echter de opsplitsing van het bedrijf en ook Dejaeger Interieurarchitecten werd geboren. Hij noemt dit “een logische stap als gevolg van de groei van het bedrijf en de omvang van de projecten”. Nu mogen we al vele jaren genieten van stijlvolle totaalprojecten. Hun portfolio bestaat voornamelijk uit privéwoningen, maar we zien ook enkele commerciële projecten zoals de showroom van Design Oostende op de site van Groep Versluys en de kantoorruimtes van ramenbedrijf Pouleyn. We laten graag ook Kurt Dejaeger zelf aan het woord over wat hij doet en waar hij voor staat.

Wat inspireert je en hoe zou je jouw stijl omschrijven?
“Pure, zuivere vormgeving in al zijn facetten. Dit niet alleen in architectuur, maar ook in kunst, mode, auto’s, op culinair vlak, etc... Als architect streef ik dan ook naar het uitzuiveren van vormen en materialen tot de essentie. Elke realisatie haalt zijn karakter uit tijdloze vormgeving, materiaalkeuze en afwerkingsdetails.

Wat typeert een Dejaeger-interieur?
“De kunst is om elk materiaal in zijn natuurlijkste vorm te doen stralen. Bij ons primeert afwerking tot in de kleinste details. Door de kwaliteit die wij nastreven is elk project een leuke uitdaging op zich, telkens met een uniek resultaat.” Welke rol spelen trends en technologie in jullie werk?
“Als interieurarchitect is trends volgen voor mij geen vereiste. Ik geloof sterk in het tijdloze en laat mij dan ook inspireren door zeer uiteenlopende architectuur uit het heden en verleden. Wij zijn, met Dejaeger Meubelatelier, technisch een zeer sterk bedrijf met een high-end machinepark. Dit zet de deur open om als eerste technologische vernieuwingen door te voeren en dat uit zich zeker in de kwaliteit van ons werk.”

Op welke manier onderscheiden jullie zich van andere interieurbureaus?
“Het aanbieden van een totaalpakket is onze grootste troef. Zowel de klant als wijzelf hechten hier zeer veel waarde aan. Als klant kan je rekenen op een vlot verloop van begin tot einde, wij langs de andere kant hebben de realisatie van onze ideeën volledig in eigen handen. Als ontwerper is het van onschatbare waarde om te weten dat je ontwerp tot in de kleinste details correct uitgevoerd zal worden.” Hou zeker deze pagina en onze website in de gaten om samen met ons geregeld nieuwe projecten van Kurt Dejaeger en zijn team van interieurarchitecten, ontwerpers en meubelmakers te ontdekken. Photography by Cafeine

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.