Partner

Glenn Sestig

Eigenzinnige toparchitect.”

  • Architectuur & development

Extreme precisie, constructies met beheersing van architecturale lijnen, buitengewone proporties en perspectieven, het zijn maar een aantal elementen die Glenn Sestig kenmerken. De Belgische toparchitect studeerde aan het Henry Van De Velde Instituut in Antwerpen en startte in 1999 zijn eigen architectenbureau. Dat staat voor hedendaagse architecturale visies. Het werk? Monolitisch en intuïtief, maar altijd met een sterke, verfijnde architecturale identiteit. Glenn Sestigs eigenzinnigheid leidde tot heel wat unieke projecten. Imagicasa sprak met hem over zijn bijzondere carrière.

Glenn Sestig noemt zichzelf een ontwerper-architect, gespecialiseerd in nieuwbouw, renovaties én interieurs. Van product tot commerciële ruimtes, van residentiële tot culturele projecten en vaak in samen werking met de modewereld. Hij heeft heel wat vrienden in de modewereld die er per toeval voor zorgden dat een van zijn interieur projecten opgepikt werd door Elle Decoration Groot Brittanië. Dat is wanneer de bal aan het rollen ging. Project na project kwam binnen stromen. "Een project moet interessant zijn, alsook de opdrachtgever. Als het project interessant is, wat normaliter ook inhoudt dat de opdrachtgever interessant is, komt een hele nauwe samenwerking tot stand wat op zijn beurt leidt tot een uniek project. Projecten met veelal artistieke en excentrieke opdrachtgevers waarmee ik een bijzondere band heb, zijn de projecten waar ik het meest trots op ben."
"Een project moet interessant zijn, alsook de opdrachtgever."
Glenn mag met trots projecten voor Luc Tuymans, Raf Simons, Soulwax/2manyDJs en nog vele anderen tot zijn portfolio rekenen. Het creëeren van minimale ruimten voor kunstverzamelaars en kunsthandelaars is ondertussen ook één van de specialiteiten van zijn architectenbureau geworden. Onder andere Gallery Lannoo, Gallery Arocha Schraenen en verschillende privé galleries als die van Luc Tuymans en Isolde Pringiers deden beroep op de kunsten van Glenn Sestig.
"Het is bij ons enorm belangrijk o een project onder één visie te realiseren."
Interieur en exterieur zijn voor Glenn onlosmakelijk met elkaar verbonden en moeten dan ook mooi in elkaar overvloeien om tot een Gesamtkunstwerk te komen. "Het is bij ons enorm belangrijk om een project onder één visie te realiseren, dit van het exterieur tot het kleinste detail van het interieur. We streven er altijd naar om dezelfde sfeer van buiten door te trekken naar binnen om zo tot een perfect samenhangende totaliteit te komen."

All Images Courtesy of Glenn Sestig

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.