Partner

Marc Merckx Interiors

Ik wil in de eerste plaats een ruimte ontwerpen waar mensen zich goed voelen, los van alle trends. Het zoeken naar de juiste balans en harmonie tussen architectuur en interieur is telkens het belangrijkste uitgangspunt. ”

  • Architectuur & development

Een interieur van Marc Merckx getuigt van bescheiden klasse en ultieme elegantie. Met zijn warme, minimalistische esthetiek focust hij op ruimte en licht. Zo tilt hij de minimale sfeer en stijl naar een luxueus niveau. Zijn stijl? Heel uitlopend. Dat kan gaan van een warme minimalistische tot een eenvoudige klassieke stijl, enkel zijn benadering is steeds weer dezelfde. Marc Merckx plant zijn ruimtes zorgvuldig en herschikt ze naar ene optimale functionaliteit om de levenskwaliteit te garanderen.

"Tactiel en sensueel karakter, natuurlijk en aards palet, pure en essentiële vormgeving."
Architect Marc Merckx werkte vijftien jaar lang voor een van de meeste bekende en succesvolle Belgische architecten, Vincent Van Duysen, maar maakt sinds enkele jaren met Marc Merckx Interiors carrière onder zijn eigen naam. En wat voor een! Met projecten in België en ook internationaal werd hij al snel bekend in de interieur- en architectuurwereld. In zijn portfolio vinden we erg variërende projecten als privéwoningen, lofts, appartementen, winkels, kantoren, hotels en restaurants. Wat deze gemeenschappelijk hebben: de ingetogen interieurs zijn altijd eenvoudig klassiek en luxueus. Merckx is continu op zoek naar de perfecte balans tussen proporties, materialen en ruimte. Hij creëert warme, minimalistische ontwerpen waarin het functionele gebruik en de kwaliteit van het leven gegarandeerd zijn. Naast interieurs ontwierp de architect ook al een reeks meubelstukken met sofa’s, stoelen, tafels en verlichtingsstukken.
"Een zoektocht naar de perfecte balans tussen proporties, materialen en ruimte."
Hij gebruikt enkel aantrekkelijke materialen telkens met traditionele methodes om hedendaagse details te creëren. Merckx werkt hiervoor altijd samen met getalenteerde vakmensen uit België, Europa en de VS.
Benieuwd naar wat Marc Merckx zelf te vertellen heeft over Residence VV? Lees hier het volledige interview.

 

All Images Courtesy of Marc Merckx Interiors

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.