Partner

Stef Claes Architect

Interieur en architectuur versmelten”

  • Architectuur & development

Interieurarchitect Stef Claes ontwerpt, met heel wat internationale ervaring en passie voor het vak, tijdloze interieurs en woningen met rijkelijke eenvoud, aardse tinten en interessante perspectieven. Door interieur en architectuur steeds te versmelten, stelt hij de beleving centraal en ontwikkelde hij een krachtige eigen designtaal.

Stef Claes woont in Geneve, maar verwezenlijkt sinds 2014 projecten over heel Europa. Al van jongs af aan neigde hij naar een carrière als architect. Hij werd geïnspireerd door de huizen om hem heen en was bezig met het schetsen van grondplannen en woningen. Claes studeerde Architectuur aan het Sint Lucas in Gent en reisde nadien de wereld rond om verder te studeren, stage te lopen en ervaring op te doen. Zo leidden zijn studies hem naar Lissabon en Madrid, werkte hij een tijd in Los Angeles bij het bureau dat de John Lautner Foundation runde, ging hij in Parijs in leer bij niemand minder dan de Japanse grootmeester Shigeru Ban die onder andere bekend is van het Centre Pompidou-Metz en in Maleisië werkte hij dan weer mee aan enkele hotelprojecten van de Aman Group. De interieurarchitect heeft dus heel wat internationale ervaring en een grote passie voor zijn vak en dat merk je in zijn projecten.

Tijdloze interieurs en woningen met rijkelijke eenvoud, aardse tinten en interessante perspectieven.

In zijn ontwerpen combineert Claes telkens interieur met architectuur. Zo komt hij tot zijn eigen persoonlijke architectuurtaal want de ontwerper probeert geen bepaalde stijl na te streven en gewoon zijn eigen ding te doen en zichzelf te zijn. “De menselijke kant van een ontwerp maakt het verschil,” zegt hij. Met eenvoudige maar krachtige kleuren en materialen creëert Claes telkens tijdloze ontwerpen die warm, rijkelijk, ingetogen en aards zijn. Zijn vele reizen en andere culturen vormen een grote inspiratie voor zijn werk, net als het mid-century modernisme. De wensen en noden van de klant zijn voor Stef Claes erg belangrijk. “Als architect bepaal je vaak hoe mensen gaan leven, werken, ontspannen, eten, enzovoort. Het is dus zeer belangrijk om goed te luisteren. Het succes van het design zit hem namelijk deels in de relatie die je aangaat,” vertelt de interieurarchitect. Zo vertaalt hij wensen in vormelijkheid.

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.