Partner

Van Den Weghe

De kunst van natuursteen gaat veel verder dan de groeve.”

  • Interieur

Natuursteenbedrijf Van Den Weghe werd opgericht in de jaren zestig en is tot op de dag van vandaag nog altijd een van de belangrijkste spelers op die markt. Het bedrijf staat in de hele wereld bekend als high-end natuursteenbedrijf met een scherp oog voor luxe design. Esthetiek, innovatie en kwaliteit beheersen het bedrijf. Onder het motto ‘Setting the tone in stone’ weet Van Den Weghe ook echt de toon te zetten met zijn bijzonder natuursteen projecten.

In het midden van de vorige eeuw opende een betonfabriek in Zulte in Oost-Vlaanderen. Nu is ze uitgegroeid tot een wereldwijd bekend bedrijf dat natuursteenplaten aankoopt, op maat verzaagt, afwerkt en plaatst, Van Den Weghe. Ondernemer Tanguy Van Quickenborne nam in 2010 het bedrijf over nadat hij er nog geen vijf jaar in dienst was. Middenin de financiële crisis van 2010 stond hij plots aan het roer van een groot bedrijf, maar dat liet hij niet aan zijn hart komen: "We moesten heel creatief en inventief zijn. We zijn enorm beginnen innoveren en het plaatje internationaal gaan bekijken. Het bedrijf personaliseren en een betere service bieden, is iets waar we echt op gaan werken zijn en na een paar jaar begon dat zijn vruchten af te werpen," aldus Van Quickenborne.


"Een ruime keuze aan beschikbare of aantrekkelijke kleuren en kristallijnstructuur."
Bij Van Den Weghe geloven ze dat architectuur en design van het grootste belang zijn en daarom willen ze eer bewijzen aan de natuursteen en zijn verschillende toepassingen. De symbiose van technologie, kunst en vakmanschap is een voortdurende inspanning. Alles begint er bij de materiaalkeuze in de groeve. Van Den Weghe reist de wereld rond op zoek naar nieuwigheden de beste platen.
"De bron van zijn schoonheid ligt in de vele toepassingen van deze steen."
Enkele hoogtepunten die er met kop en schouders bovenuit steken, zijn het aanleveren van steen voor het Louvre in Abu Dhabi en de samenwerking met Jean Nouvel, het afwerken van kunstenaar Luc Tuymans’ huis in Antwerpen, verschillende high-end projecten in Zürich en nu ook de residentie van een bekende producer in Miami.

All Images Courtesy of Van Den Weghe

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.