- Interieur
Ben je ooit in het pittoreske Saint-Rémy-de-Provence, in Zuid-Frankrijk, dan kennen wij een locatie waar je in stijl kan dineren: Restaurant L'Auberge. Het interieur is door Bosc Architectes volledig omgetoverd tot een esthetische ruimte, die geborgen en exclusief aanvoelt.
Het architectenbureau Bosc Architectes is gelegen in Saint-Rémy-de-Provence en bouwt, naar eigen zeggen, huizen zoals couturiers hun jurken maken: met precisie, liefde voor vormen en materialen, en respect voor de persoonlijkheid van elk individu. De relatie die het bureau met haar klanten creëert blijft zelfs dikwijls bestaan na de afloop van het project. Naast de wensen van de cliënt houdt Hugues Bosc, oprichter van het bureau, ook rekening met de omgeving, bij de bouw of renovatie van een huis. De verschillende streken in Zuid-Frankrijk kennen namelijk allemaal verschillende landschappen, die verschillende technieken, materialen en vormen vragen. Dit project was gelegen in dezelfde gemeente als het bureau zelf, dus Bosc Architectes was de uitgelezen kandidaat voor de renovatie van Restaurant L'Auberge. Oorspronkelijk kende het gebouw een Provençaalse stijl: een zaal van één verdieping met een mezzanine, grote stenen muren en houten balken aan het plafond. Bosc Architectes wilde de ruimte een nieuw jasje geven. Dit elegantere interieur past ook beter bij wat het restaurant te bieden heeft, namelijk kwalitatieve gerechten met vis en zeevruchten, van regionaal bekende chef-kok Fanny Rey. Het exclusieve restaurant bevat nu ongeveer dertig zitplaatsen. Het plafond is glad en golvend, een design dat geïnspireerd is op de kookfilosofie van chef-kok Fanny Rey. Door zware hanglampen te vervangen door Delta Light spots, oogt de ruimte zuiver en licht.
Het plafond is glad en golvend, een design dat geïnspireerd is op de kookfilosofie van chef-kok Fanny Rey.
Wat tevens kenmerkend is aan de eetzaal, is de goede akoestiek. In contrast met de rumoerige keuken en het straatlawaai van de levendige omgeving, verdwijnen alle geluiden in het restaurant. Dit hebben ze kunnen bereiken door speciaal geluidsabsorberende materialen voor de vloer en het plafond te gebruiken. Op die manier kan je er in alle rust, privacy en geborgenheid dineren. Dit gevoel wordt versterkt door het feit dat het interieur bijna volledig ontdaan is van scherpe hoeken: alle elementen van het interieur zijn zacht, zowel qua vorm als textuur. Interieurdesign is niet enkel van belang in privéwoningen, maar ook in commerciële ruimtes. In een restaurant met een stijlvol interieur smaakt het eten namelijk eens zo goed. Des te meer redenen om eens een kijkje te nemen in Restaurant L'Auberge, het bewonderenswaardig project van Bosc Architectes.
Visualisation by Hanna Oganesyan