Partner

Cafeine - Thomas De Bruyne

Mijn stijl is abstract en grafisch, maar toch niet koud.”

  • Beeldcreatie

Als architectuur- en interieurfotograaf werkt Thomas De Bruyne voor de grootste ontwerpers, architecten en interieurbedrijven in binnen- en buitenland. Zijn foto’s passeren dan ook geregeld de revue hier bij Imagicasa. Zijn stijl voelt vertrouwd aan, maar toch is elk beeld anders en opnieuw inspirerend.

Thomas De Bruyne zet onder de naam Cafeine al sinds 2007 prachtige projecten om in minstens even inspirerende beelden. Hij deed het eerst als hobby terwijl hij nog werkzaam was als grafisch vormgever voor een reclamebureau. Na enkele jaren vestigde Thomas zich als zelfstandige en ondertussen wordt hij – nog steeds als eenmansbedrijf, want zo kan hij bij elke klant een persoonlijke relatie opbouwen – gevraagd door de grootste ontwerpers, interieurbedrijven en architecten.

“Een diepe focus en mix op architectuur, materialisatie en meubilair"


Een interesse in fotografie was er altijd al, maar de focus op architectuur kwam pas toen hij zijn eigen woning liet bouwen. “In feite heeft Koen Heijse van CAAN Architecten me aangezet om zijn projecten te fotograferen, en zo voelde ik snel een link tussen mijn grafische opleiding en architectuurfotografie,” vertelt hij ons. En nu is het duidelijk dat Thomas voorbestemd was om dit te doen. We zien het in zijn beelden, maar ook zelf geef hij aan er mateloos van te genieten: “Het constant ontdekken van nieuwe projecten en klanten werkt verslavend.” Even verslavend als koffie misschien? Want we vragen ons uiteraard ook af waarom Thomas ervoor koos om zijn activiteiten samen te brengen onder de verzamelnaam ‘Cafeine’. “De naam is tot stand gekomen als een prikkelende combinatie van bruin en zwart, lang voor de koffie-hype,” legt de fotograaf uit. Zijn stijl omschrijft de fotograaf als “een diepe focus en mix op architectuur, materialisatie en meubilair om daarmee een interessant beeld op te bouwen. Ik wil vooral een consequente, spannende reeks maken in framing, kleur en sfeer. Mijn stijl is abstract en grafisch, maar toch niet koud. Mijn opleiding als graficus zal altijd door mijn beelden blijven doordringen.”

Zijn stijl voelt vertrouwd aan, maar toch is elk beeld anders en opnieuw inspirerend.Thomas De Bruyne mocht al met heel wat grote namen in de Belgische interieur- en architectuurwereld samenwerken. Denk maar aan Vincent Van Duysen, Dieter Vander Velpen, Nathalie Deboel, Pieter Vanrentergem, Frederic Kielemoes, Demeester Vliegen, Lionel Jadot en Nicolas Schuybroek. Ook in het buitenland krijgt hij steeds vaker opdrachten. Naast fotografie houdt hij zich bovendien nog steeds bezig met onder meer grafisch ontwerp, branding, het maken van logo’s en websites en het uitbrengen van boeken of magazines. Hij doet dit voor bijvoorbeeld Atelier Franssens, Hullebusch, Nathalie Deboel en Bulthaup. Header Image: Pieter Vanrenterghem

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.