Partner

Edra

De grootste comfort, elegantie en prestatie”

  • Kunst & design

Het gerenommeerde high-end meubelmerk Edra is een echt familiebedrijf dat staat voor pure Italiaanse excellentie. Comfortabel, universeel en tijdloos zijn de fundamentele eigenschappen van hun collecties die absolute klasse uitstralen en telkens weten te verrassen.

Het verhaal van Edra begon in 1987 in Toscane toen Valerio Mazzei het bedrijf oprichtte samen met Massimo Morozzi. De naam werd afgeleid van het Griekse ‘exedra’ wat ‘ontmoetingsplaats voor een filosofische discussie’ betekent. De oprichters investeerden in innovatie en designers met nieuwe en spannende ideeën, wat Edra deed uitgroeien tot een nationaal en internationaal geprezen luxemerk. Het staat vandaag bekend voor de topkwaliteit van hun producten die artistieke traditie combineren met technisch onderzoek, manuele expertise en zeer hoogwaardige materialen.

Een combinatie van technisch onderzoek, manuele expertise en zeer hoogwaardige materialen zorgen voor topkwaliteit


Edra selecteert de designers en architecten die voor hen ontwerpen met de kenmerkende waarden van het bedrijf in het achterhoofd en ook de relatie met de ontwerpers is belangrijk. Een van de eerste samenwerkingen van Edra toen het nog maar pas bestond, was met de nu al even beroemde wijlen Zaha Hadid en de Campana brothers. Vandaag ontwerpen ook tal van andere uiterst getalenteerde designers collecties en stukken voor Edra. Denk hierbij aan Francesco Binfaré, Mario Cananzi & Roberto Semprini, Masanori Umeda, Jacopo Foggini, enzovoort. De meubelstukken en accessoires zijn uniek en hebben altijd een exclusieve en tijdloze look. De sofa’s, stoelen en andere producten worden gemaakt om met alle genot te ervaren en ware erfgoedstukken te blijven. Edra brengt prachtige meubels die niet alleen stijlvol zijn maar ook gedurfd en speels door de vaak onconventionele vormen en materialen.

Stijlvol en tegelijkertijd gedurfd en speels met onconventionele vormen en materialen


Edra staat niet enkel bekend om de prachtige designs, maar ook om de innovatieve oplossingen die zij doorvoeren in hun sofa’s. In hun Development Centre worden alle stappen in het productieproces op meesterlijke wijze behandeld en de technische kwaliteit van de materialen is gecertificeerd en steeds gericht op het hoogste niveau van comfort.`

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.